tirsdag, februar 03, 2009

Tankespinn...

Eg likar BLOGGAR med det kvardagslege,det ukonstruerte,det humørfyllte,det ekte.
Eg likar BLOGGDAMER som ikkje tek seg sjølv så høgtidleg,som har litt sjølvironi,som har humor,som er seg sjølv.
Og heldigvis finns det mange slike! Og det er dei som er skuld i at eg brukar så altfor mykje tid ved skjerm og tastatur!
MEN; kva brukte eg alle desse timane eg hadde til overs til før eg oppdaga denne fantastiske bloggverden skal tru???
Og kven er egentleg alle desse fantastiske damene eg "kjenner så godt" etterkvart???

Då sonen var heima i jula,snakka me litt om dette med blogging,og eg nevnde vel ordet "damer" nokre gonger før han stillferdig spør om eg les profilen til dei eg "kjenner så godt no etter kvart". Nnnjaaa.... eg er vel ikkje så flink der.... for eg var ikkje klar over at svært mange av dei er på alder med mine eigne ungar (og yngre) før han fortalde det.Etter den episoden starta eg å lesa profilar.... og i ei vekes tid var eg kanskje litt meir obs på kva eg skreiv i kommentarane mine....

Og så vart det gløymt att,alt saman,fram til eg las innlegget til Tante Julie i går. (Gapskratten sat laust her ei stund,det er få som kan skriva som ho gjer!) Ho lurar også litt på kven me er,korleis me ser ut,korleis me kler oss osv.,og då latteren hadde lagt seg og eg hadde tenkt meg litt om,kom eg fram til at det er slik eg egentleg vil ha det ;
Eg bryr meg ikkje så mykje om korleis du ser ut,kor gamal du er eller kva du går kledd i, eg bryr meg mest om at bloggen din er som den er og at du er som du er.At du fangar mi interresse.
Eg er ein livsnytar,lever det gode liv,og skriv rett frå hjarta kva enn som måtte falla meg inn.Det er MEG...

Men det gjeng an å
leva i kvardagen og,
den grå stille dagen,
setja poteter,raka
lauv og bera ris.
Olav H.Hauge

Ha ein flott vinterdag,og lag eit innlegg om akkurat det som fell deg inn idag!

21 kommentarer:

~♥~ Monica S sa...

ENIG!! Kan ikkje sei at eg bryr meg så mykje om alder!! Sjøl er eg vel midt i livet.. og då kan eg vel være venn med kven som helst.. eller?? hehe

Berre kjekt "å kome seg ut litt"!
Ein slags internettkafè...

Monica

Fjordheim sa...

Flott innlegg. Alder har ikke så mye å si på bloggen. Det er mest interessene som er avgjørende når det gjelder hvem jeg har mest kontakt med. Men sammtidig ser jeg også at jeg har mye kontakt med noen jeg ikke har så mye felles med. Spennende å bli kjent med folk med andre interesser også.
Mange spennede folk ute i denne bloggverden.
Ja det innlegget til Tante Julie var bra. Hun skriver virkelig bra.
Ønsker deg en flott dag :)

Anne sa...

Fint innlegg du har skrevet:) Helt enig i "tankespinnen" din. Har selv funnet ut at mange av bloggdamene er en del eldre enn meg. Er vist ganske ung jeg i denne bloggverden. hehe.. Men godt at vi alle kan ha det kjekt sammen her inne,uansett alder!
Ha en flott dag videre!

Fjordheim sa...

Ja han rister litt på hodet han mannen min også. Brukte den stigen da vi var på julemesse. Så da jeg sa jeg hadde satt den på badet lurte han på om jeg skulle ha julemesse der. Ja,ja. Vi driver jo med mye rart. Men ikke julemesse på badet nei.
Lykke til med stigeprosjektet.

-Mia- sa...

Det er ikke alder som er viktig! :-) Flott blogg du har! Og gøy du ville være med i konkurransen min! Ha en fin kveld! Klem-Mia

Englemor sa...

So kjekt å finne en "forbundsfelle" her inne...
Vi høyrer til Møller i Trondheim og brukar å vere der på kurs. Reiser også av og til til Ål. Neste veke skal vi faktisk til Hunstad berre for å samanligne. Guten he litt lyst å skifte.. Så da får vi sjå kva han synest.
Ha en fin fin kveld vidare:)

Tofo sa...

Jeg er så hjertens enig!!! Alder, utseende, tittel... HER kan vi være oss sjøl! Og det er så HIMLA godt!!!
Klem;)

naturglede sa...

Sånn bør det være!Tenker egntlig ikke over alder, utseende og klær på folk jeg treffer i det virkelige livet heller.Noen synes det er rart, men jeg "ser" og kjenner hjertet til mine venner, og da har alt det andre ingen mening liksom.Jeg føler deg som et herlig menneske, og jeg har ikke lest din profil heller. Kanskje jeg bør gjøre det nå:))))

Grip dagen sa...

Fant navnet ditt på en annen blogg og klikket meg inn her.
Ble sittende å nyte headingen din. For et nyyydelig bilde!

Likte både det jeg så og det jeg leste på bloggen din. Takk for noen fine øyeblikk!

Jeg sparer på skjønne små ting i hverdagen. En kommentar fra ungene, lukten av bakst i kjøkkenet, gleden av å ha laget noe jeg liker, le av noe rart katten finner på,osv...
Hvis vi klarer å gjøre hverdagen glad, blir vi lykkelige. Det skal ikke så mye til!
Fine motiv sparer jeg også på. Noen tar jeg bilder av, andre bare nyyyter jeg. -slik som headingen din. Det er balsam for sjela, spør du meg.

Ha en deilig dag!
Klem Marit

Trollkåno sa...

Hallo!
Ang. tankespinnet ditt: i starten tenkte eg litt på det med alder, men ikkje no....eg er nok ein "gammal" bloggar, men pytt pytt. Godt at det er ein plass der alder ikkje betyr noko...
Og NEI, det er ikkje gardiner eg syr.
Ha ein fin tur!

johanne`s rom sa...

Enig med deg, tenker ikke så mye over alder her,nei, og hvorfor skal vi det...? Så kjempefint det skapet ditt blei. Maling gjør susen ja.

Magny sa...

heilt flott...
vi kosar oss i lâg,- og felles interesser møtes uavhengig av alder...
klem til deg¨^

Alvas hjørne sa...

Alle tiders innlegg!
Er så enig med deg der,alder har ingen ting å si. Her i blogglandia kan vi kose oss uannsett alder!
Ønsker deg en fin kveld!!

Janne i Fagerlia sa...

Kjekt å lese innlegget ditt. Er helt enig med deg i det du skriver om alder og utseende osv. Så lenge kommunikasjonen er der, blir alt det andre uvesentlig. Trivelig bloggeplass du har laget deg. Nå blir det enda mer fristende å sitte foran datamaskinen.

liven sa...

Hei Nikoline:o)
så fine bilder!!!
Prøver å lese litt i profilene ja....men ellers bryr jeg meg ikke så mye om alder og slikt!!
Det viktigste er vel om du føler at man har "tonen"

Ha en fin kveld og kos deg:o)
Nå er snøen kommet her i lavlandet også!!

I huset ved bekken sa...

Det er heilt sant, det som er ekte og skrevet med hjertet gjør alltid godt. Da er det ikke så farlig om det er er skrivefeil, eller om et bilde kommer opp ned.
Gild om vi får oss en god latter også.
Ønsker deg en god dag, og linker deg , om det er ok?
klem kate

Strikkelines sa...

hei...om du leser innlegget mitt i bloggen min for i går, tenker jeg på det som du nevner her....
Ka rart, å ka koselig...
Liker meg godt her hos deg, unge dame....

Astrid sa...

Eg er så einig med deg i at alder, status, form og farge ikkje har noko å seie her i bloggland!
Ein annan ting eg held med deg i er det du skriv først i innlegget, eg og likar bloggar med det kvardagslege,det ukonstruerte,det humørfyllte,det ekte. Det er trist om ein kjenner at ein skal legge band på seg når det gjeld kommentering og publisering.

Eg likar bloggdamer som skriv rett frå hjartet, det vert ekte då. Heller ekte kritikk enn uekte "pjatt" (håpar at ingen vert støytt no).

Ha ein fin kveld!

Kerstin sa...

Så hyggelig hilsen du la igjen jos meg. Blir veldig glad for det.
Kjekt å kikke hos deg osgå . Veldig bra innlegg her. Jeg er heller ikke opptatt av alder, her deler vi ideer og interessen for inetriør ol.

Kikker innom deg igjen jeg. Legger deg forseten til lusten minO=)

Ha en fin kveld Klem Kerstin

Lykkelita sa...

Herlig innlegg, Nikoline:) Er så hjertens enig med deg.
Jeg tenker aldri over alderen på bloggerne,det er hva dere skriver om og hva dere viser fram som gjør dere interessante og herlige å besøke.
Jeg har blitt litt mer restriktiv på hvor mye tid jeg bruker fremfor data'en, og da gleder det meg enda mer når jeg setter meg ned og titter inn i de forskjellige blogger'nes verden!
Ha en fin kveld, kjære bloggvenn:)

Tante Julie sa...

Hei du !
For det første... Bildene dine er fantastisk flotte ! For det andre, takk for pene ord . Det blir som det blir hvis man ikke TENKER for mye før man skriver, har jeg funnet ut ! Tankevirksomhet er vel og bra i VISSE sammenhenger, men ikke når man skal skrive... Da er det bare å dure i vei, liksom.
Jeg vet hva jeg brukte tida til før jeg begynte å blogge - TV !! Nå er jeg nærmest blitt psykisk utviklingshemmet når det dreier seg om hva som foregår på TV skjermen, jeg er så lite oppdatert som det går ann å bli, faktisk !Og akkurat det er igrunn helt greit, jeg syns dette med blogginga har vært fantastisk artig i ei sånn årstid vi har vært gjennom nå og som unektelig fører med seg litt mer innesitting enn resten av året byr på.
Jovisst er jeg nysjerring på hvem menneskene bak bloggen egentelig ER. man danner seg bilder både av hva folk jobber med og hvordan de ser ut osv.... Selv har jeg igrunn forvirret så mye som mulig når det gjelder akkurat det.... Jeg ER ikke 60 år og med bakeforkle, liksom.... Og jeg er nesten like forsiktig med hva jeg skriver i kommentarene som hva jeg skriver på selve bloggen... Akkurat det merker jeg blir litt " snøtt " av og til.... Det ender trolig med at jeg tar med meg dere jeg har mest kontakt med og lukker den etter hvert, da kan jeg jo virkelig boltre meg som jeg vil !
God helg til deg !