torsdag, januar 14, 2010

Kong Vinter viser kreftene sine -

- og Meteorologiske Institutt melder om at Voss feiar både Røros og Tynset av banen når det gjeld langvarig kulde. Tirsdag var Voss kaldaste staden i landet, men eg seier som Ivar Aasen - *For kaldt er vondt og for heitt er verre*  Eg nyt desse flotte dagane me har med klar blå himmel,strålande sol og gnistrande landskap!

DSCF8100-tile DSCF8101-tile DSCF8102-tile

No er det vel slik at slett ikkje alle likar vinter,kulde og snø, men absolutt ingen kan vera ueinige i at det er utruleg VAKKERT med vinter! Sjå kva naturen har å by på for tida !!

DSCF8096-tile

Ikkje alt er av det gode…. legg merke til den gråbrune skodda som ligg som eit teppe over sentrum på dette bildet… Det er forureining – og luftkvaliteten på Vangen er nok ikkje betre enn i Bergen ( men her blir den ikkje målt –)

Ja,som eg sa __ Kong Vinter viser oss kreftene sine i år, og nett no gjer han eit tappert forsøk på å lura oss med å blåsa litt mildare pust nokre dagar, berre for å kunna briska seg att etter helga…

Idag held det seg på 8-10 minusgrader og det er meldt om litt snø i lufta, og så skal kulden setta inn att i neste veke. Vel,det er berre EIN ting å gjera – kle seg og fyra i ovnen og passa på at ein ikkje går tom for håndarbeid…

DSCF8107-tile-tile

Nytt teppe på gang her hjå teppomanen.

Grå lin, heklegarn og kvitt perlegarn

DSCF8105-tile

-kan bli til TEPPE-

Har att å fora og dampa det,så kan det leggast på ein kvitmåla benk på arbeidsrommet. Våre liv – ein draum som ruslar forbi…

Julepleddet er ferdig brodert,men der er det ein del meir “etterarbeid” då det skal vatterast har eg tenkt. Og halmbukken….? Har fått ein heil berepose med hasselnøter og limer i veg.. ikkje mykje att på den før den kan visast fram her på bloggen… Ja,for de har vel lyst å sjå sluttresultatet.. eller…?

Ha en fortreffelig aften,damer!

DSCF8097-tile

20 kommentarer:

Ruth sa...

Så nydelige bilder. Vi har sne enda, men nå har tåka lagt sseg over landet. Jeg ser knapt nok over veien. Jeg blir så skikkelig imponert over broderiene dine. Så nydelig utført.

PS. Å sy i skinn går glatt når en har skinn-nål. Ta deg en tur inn til
http://farmor.abcblogg.no/
og se hva hun lager av skinn.

Janne Karin sa...

Så nydelig håndarbeide. Vinterbildene også for-så-vidt. Har lege tenkt på å helkle kant på en lin eller bomulls duk, men tiden går å det blir hele tiden utsatt. Er selv begynt å male opp trehvite møbler (nå kommode og hjørnskap) legger ut på bloggen etter hvert. Hilsen JanneKarin

MajorogMeg sa...

Jeg dåååner nesten av de fine vinterbildene dine...du har det vakkert rundt deg. Slike snø/rimdekte trær finnes ikke her på grunn av vinden. Men vakkert er det ja.
Forurensingen i Bergen ja..hørte det skulle bli litt av noen tilstander der..
Det hvite teppet ditt var nydelig..kunne tenkt meg det som gardin på kjøkkenet:))
Hold deg varm i kulden og kos deg:)
Klem fra meg ved havet:)

Barbros lille atelier sa...

Så det er der du er fra:-) Lurte litt på det. Nydelige bilder fra et vakkert sted. Og utrolig lekkert teppe du holder på med!

Klem

Nostalgia sa...

Praktfulle bilder ! Ja vinteren har vært vakker,men kald. dere har vl hatt under 30 minus ? Jeg bor bare en liten togtur fra deg, i Arna men også her har det vært kaldt. 27 minus har ikke jeg opplevd før. Bergen sentrum er bare å holde seg unna om en kan, ikkenoe for astmatikere.

Teooet ditt var et syn,nydelig ! Og så koselig med brodert tekst på.

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia

Fjordheim sa...

så flott det teppe blir med det herlige heklekanten og broderiet. ang. vinterværet vi har for tiden så er det nydelig å se på. Men godt å være inne. Her er det blitt "mye" mildere. Vi har "bare" rundt -20 nå mot over -30 ei stund. Etter så kalde dager syns en faktisk ikke at det er så veldig kaldt med det vi har nå. MEn en er ikke akurat ute i så veldig lenge om gangen. Kjedelig med den forurensningen. Men det ser ut som det er vanskelig å få noen til å kjøre mindre for det.
Ønsker deg den riktig god helg :)

Stubbetufsa sa...

Flotte vinterbilder, det kan man trygt si! Jeg kan jo trøste deg medf at dere får noe vind nå, så forutensinga kanskje blåser hit opp! Pussige værforhold, gitt!
Men vi står han av, som vi sier...
Klem!

Anonym sa...

Sååå fine bilder, Nikoline. Jovisst er det vakkert ute nå - helt ufattelig vakkert. Forurensinga er jo en mørk plett i idyllen, da. Og for et vakkert teppe du holder på med - du er en tusenkunstner du - nydelig er det. Ha en fin kveld! Klemmer**

naturglede sa...

For et vakkert innlegg. Herlig naturbilder og teppet er jo som en drøm.Vi får tenne lys og kose oss inne på kvelden i vinterkulda.Klemsiklem til deg!

Silke sa...

For noen flotte bilder. Vinteren er utrolig vakker, selv om den er kald og guffen. flott håndarbeir du holder på med. Dette blir virkelig fint! Ønsker deg en flott helg i vinteridyllen.

GryNoKa sa...

Vakre vinterbilder! Her har alt regnet bort, og nå er det - 8 og stålis ute...men vi klager ikke sola er jo tilbake. Så flott det teppet blir, du er så flink.
Ha ei fin helg!
Klem : )

Vform sa...

Underbara vinterbilder !!
Vi har faktist bara -3 grader nu här i västra Finland! Lite snö har kommit idag.

Tossorna är också för små åt mitt barnbarn som är snart 1 år!
Men kanske det kommer flera ;0)
Ha en bra helg!
Kram Vivan.

Alvas hjørne sa...

Vinteren er fantastisk, selv om det ikke er min favorittårstid..
Men jeg storkoser meg ute i det flotte hvite landskapet:)
Minus 20 i morres, og snart like kaldt i kveld også..en må bare kle seg godt og nyte dagene:)
Fantastiske broderier hos deg, skulle ønske jeg hadde tålmodighet til slikt...hadde vært morro å prøve:)
Ha en fin fin kveld!

liven sa...

Nydelige bilder Nikoline!!
Ja visst er det vakkert ute.....drømmevinter!!
Men ser mot våren også....om et par måneder har vi den her....forhåpentligvis :o)

Anne sa...

NYDELIGE vinterbilder:)

salige lavendel sa...

Du og du så flott teppe!!! Broderer du for hånd eller har du broderingsmulighet på symaskinen din? Utrolig fint var det uansett.

Rosa sa...

Fantastisk vakre bilder, Nikoline! Det er utruleg vakkert, det er heilt sikkert. men likte ikkje det du skreiv om at det skulle bli kaldare att. Eg syns det er nett fint no, når varmepumpa varmar og huset ikkje er heilt nedfrose.

Så flink du er med brodering (akurat som det var ei overrasking!)

God helg i vente!

Janne i Fagerlia sa...

Teppet blir utrolig fint. Lekkert med lin. Og selvfølgelig vil vi se halmbukken når det blir ferdig.

Gamleheksa sa...

Nydelig altså. Joda, vinteren er jo pen da. Her er det forresten mest tåke for tida og sånn rundt -10. Vi får leve med det, fyre og vente på å få igjen sola:)

Ha ei strålende helg!

tiger sa...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片