søndag, januar 20, 2013

Eg samlar ikkje BERRE på gamle ting.

Av og til – og helst med lange mellomrom – skjer det at eg begynnar å samla på noko nytt også. No har eg visst gått heilt av hengslene for plutseleg samlar eg på meir enn godt er….

SAM_0700-vertSAM_0703-vertSAM_0698-vert

Det starta i haust med å bestilla Dompap-serviset frå Firkløveren. Så nydeleg motiv og duse,fine fargar. Kvar månad kjem det pakke i posten med 1 kuvert, middagstallerken/asjett/djup tallerken og ei lita skål. Men som så ofte ; det eine fører det andre med seg…  Frå Magnor passar glasa Antarktis (Vebjørn Sand) så perfekt til dompap-serviset! Så dermed vart det oppstart med å samla på desse glasa også.

page-vert

Heilt sidan me flytta (det er over 2 år sidan no) har eg leita etter eit nytt kjøkkenservise og NOO har eg funne det eg vil ha! Har bestilt første “pakke” med 4 kuvertar på Glassmagasinet, men har ikkje fått det endå. Dette er eit servise frå Johnson Brothers og heiter Devon Cottage og eg skal samla til 12 av både middag og frukostsett.

SAM_0696-vert

Som om ikkje dette skulle vera nok, er det også nye kjelar på gang… HØGST NØDVENDIG egentleg. Eg har aldri kjøpt ein panne nokon gong, alt me har er nesten 40 år eller eldre. Dei fleste var brullaupspresangar i 1974 og resten er arv etter mamma. No syng dei verkeleg på siste verset ein del av dei. Og då eg skulle kjøpa nytt fall valget på blå kjelar frå Le Creuset. Det er emaljerte gryter og tanken er å kjøpa ein og ein panne   for dei er grådig dyre (synes no EG då i alle fall)

gp3_image-vert

Det er sikkert 20 år sidan sist eg hadde noko eg samla på, men som du ser så har eg visst teke heilt av no då… og moro er det! Eg er så gamal at eg veit å gleda meg over kvar ting eg kan kjøpa og sjå fram til den dagen det er komplett. Det er faktisk ei heilt anna kjensle enn å gå til innkjøp av ALT PÅ EIN GONG – heilt sant :0)

9 kommentarer:

Blått til lyst sa...

Så nydelige ting du samler på!
Riktig noe for en som liker blått! *S*
Grytene er flotte, og etterhvert kommer de i mange fine farger. Jeg har bare vannkjelen, men den er jeg til gjengjeld godt fornøyd med - og ja, jeg er enig - det er dyrt!
Jeg liker også å samle over tid. Det er slett ikke samme sjarmen å kjøpe alt på en gang. Det sitter litt i, det at man skulle streve litt, kjøpe etterhvert som man hadde penger. Så setter man større pris på det man får.
Kos deg med både samling og bruk - klem fra Liv

Trines hobby sa...

Å så mykje fint du samlar på! Jeg er enig med deg, det er ikke samme sjarmen å kjøpe alt på en gang. Derimot har jeg vært uheldig,
serviset gikk ut, før jeg fikk kjøpt 12 kuverter! Tidsramma var under to år!!! dårlig av butikken å ikke gi meg beskjed syntes jeg... De emaljerte pannene er nydelige:) Kos deg med samlinga:))

Inger sa...

Nydelege ting du samlar på alt saman! Kjekt å samla over tid.

Janne i Fagerlia sa...

Du har god smak - flotte ting alt sammen. Jeg kjøpte en slik gryte i sommer, men uten emalje, og den er kjempefin å steke kaldhevet brød i. Anbefales på det varmeste.

Bestemors hus sa...

Så mye flott du samler på..:) Kjelene var helt nydelige syns jeg...ha en fin uke...:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.