Rabarbra og vetlajento...
Tredje innhausting av desse syrlege stilkane er vorte til verdens beste leskedrikk i varmen.
Når me først er i kjøkkenhagen,plukkar me med flotte reddikar
-og ser at vårløken skulle vore tynna ut.
Ja,ja..det får verta ein annan dag.
"Vetlajento" vår (27år...)er kome heim etter eit år i Australia.Og hjelpe meg--det er ein lettelse og ei glede at ho er kome heim i like god behald som ho reiste i fjor sommar! No vert det nokre veker heima før ho reiser tilbake til Oslo der ho vanlegvis bur. Eg skal nyta kvar dag av desse vekene. Det var viktig at rabarbrasafta var ferdig til ho kom, det har gått med nokså mange glas ute på terassen allerede.
Eg har i alle fall ein tendens til å tru at gode tips frå andre bloggar,ja det hugsar eg vel!
Men nei, eg må berre innsjå at hugsen er ikkje som før.
Så eg gjekk til innkjøp av notisbok med stive permar,pynta med papir frå Panduro,
ei lita englejente og blomsterband.
Den første saftige rabarbraen vert kutta i bitar og lagt i frysaren i passe porsjonar. Utover hausten og vinteren vert det god suppe til fleskepannekakene,ein tradisjon eg er oppvakse med. Ingen pannekakemiddag uten rabarbrasuppe!
Når me først er i kjøkkenhagen,plukkar me med flotte reddikar
-og ser at vårløken skulle vore tynna ut.
Ja,ja..det får verta ein annan dag.
"Vetlajento" vår (27år...)er kome heim etter eit år i Australia.Og hjelpe meg--det er ein lettelse og ei glede at ho er kome heim i like god behald som ho reiste i fjor sommar! No vert det nokre veker heima før ho reiser tilbake til Oslo der ho vanlegvis bur. Eg skal nyta kvar dag av desse vekene. Det var viktig at rabarbrasafta var ferdig til ho kom, det har gått med nokså mange glas ute på terassen allerede.
Det neste eg har lyst å prøva på, er sementstøyping på rabarbrablad,
Så har eg laga meg "bloggbok". Det er vorte noko rart med denne hugsen min...
heng det saman med alderen tru...?men trur det vert ein annan sommar...
BLOGGBOK
Så har eg laga meg "bloggbok". Det er vorte noko rart med denne hugsen min...
Eg har i alle fall ein tendens til å tru at gode tips frå andre bloggar,ja det hugsar eg vel!
Men nei, eg må berre innsjå at hugsen er ikkje som før.
Så eg gjekk til innkjøp av notisbok med stive permar,pynta med papir frå Panduro,
ei lita englejente og blomsterband.
4 kommentarer:
Bloggbok, det var ein god ìde.
Og so vart eg nesten inspirert til å lage rabarbrasaft... Men det må vel vere av rabarbra som har vokse opp att når du har hausta tidleg på sommaren? Den "gamle" er vel for gammal no,eller?
Masse fin å se her.. Savner dere alle sammen.. Håper vi ses snart.. Hilse Astri og pappa fra meg.. Masse klemmer fra Anki
Du e berre so go :-) og so flink, kjenner kor lyst eg har til å setje i gang med eit eller enna, ender kanskje opp med fleskepannekaker og rabrasuppe, men i morgo , i morgo , men ikkje dag , i morgo trur eg det blir decopas.
Lukka til og kjem snart på besøk igjen
Dette var ein flott blog. Lagt ned mykje arbeid i denne.Lengtar litt heim etter å ha sett dette. Til pannekaker og rabarbrasuppe...
Legg inn en kommentar