mandag, februar 09, 2009

Mandag mårra blues...

- etter ei skikkeleg OVAL helg i Notodden.
Torsdag morgon benka eg meg på Haukeli-expressen med lydbok,strikketøy,kaffi på termosen og kroppen i frimodus.Eg skal ikkje utbrodera så mykje frå sjølve turen,men kort fortalt var det nesten eit mareritt! 15minuttar forseinking skulle bussen ta att på fjellet og det gjekk over stokk og stein,bokstaveleg tala!Kaffi var det i alle fall ikkje sjangse om å få OPPI koppen,så det var berre å gløyma,og øyreproppane måtte ein nesten halda på med begge hender for at dei ikkje skulle dansa ut or øyrene... men me kom fram - i rett tid....
Ein herleg ribbemiddag med alt av tilbehøyr venta oss hjå våre beste venner,og etter det var det berre å siga ned i sofaen og "la slarva gå" og eg gløymde fort bussturen.....
Fredagskvelden var me på eit FANTASTISK skue!!
VINTERLYS I TELEMARK. Rundt om i heile byen var det lyssett i fargar (eigentleg det mest utrulege hadde fått lys) med masse nysnø som bakteppe.
Hydros gamle admini,Sam Eydes herregårdsbygning frå 1906.


Historisk museum med ein generator til turbin står nesten som i flammar.

Dette er faktisk ei heilt vanleg furu...

Øvre Tinfoss med Myrens dam

Ei heilt vanleg høgspent-mast

Tømmer-renna
Heilt ubeskriveleg... Dette er eg verkeleg glad for at eg fekk med meg!!!

Lørdagskvelden hadde me billettar til Øystein Sunde og nytta sjølvsagt høvet til eit lite restaurangbesøk.På brygga er det bygningsmasse etter Hydro som er verdt eit besøk i seg sjølv,og i den eldste av desse bygningane ligg "Hydranten".Ein intim og veldig koseleg restaurang med utruleg god mat! Steinbit m/gratinert potetmos og heimebaka brownies m/vaniljeis var mitt valg og det smaka fortreffeleg!Etterpå var det berre å gje lattermusklane frie tøylar på konserten...

Ei særdeles vellukka helg slutta søndag akkurat som den starta på torsdag,med busstur over fjellet att, 15min.forseinka osv... fytti katta... men me kom oss heilskinna heim att også!
Så takk for denne gongen,Eldbjørg & Jørn, no er det berre å sjå fram til nytt "treff" i mai (men denne gongen på vestsida av fjellet...) og eg gler meg allerede!

Så må eg få takka for alle koselege kommentarar også! DET ER SÅ KJEKT!!

GOD MANDAG!


16 kommentarer:

naturglede/Randi Lind sa...

Så bra du har hatt ei strålende helg med god mat, lys og musikk. Bussturen blir fort glemt da, når man har hatt det fint. Ønsker deg ei fin ny uke:)

Hulda sa...

Det skapet ditt som dataen er i ble fantastisk fint i hvitt med små roser på. Du er utrolig flink!!

~♥~ Monica S sa...

WOW.. for ei herleg helg du har hatt.. sett bort frå bussturen...

Monge vakre bilder!!!!!!!!

Klem
Monica

Mia sa...

Heia Nikoline! Det høres ut som at du har hatt en flott og begivenhetsrik helg, tross bussturen (eller kanskje den var begivenhetsrik også...)

Tusen takk for dine alltid så herlige kommentarer hos meg. De gleder virkelig! Og så må jeg si at du er nokså observant når det gjelder bildene i Lev Landlig... for på side 80 er det to bilder (av Milly og at vaskeromshyllen min) tatt hos oss. Så en reportasje kommer nok, men tror ikke det blir i neste nummer enda. Bildene ble tatt ifjor sommer, og bladet sier at reportasjen ble såpass sommerlig at de valgte å vente til neste sommer (istedet for å trykke i september utgaven). Så når det kommer vet jeg ikke enda...

MiaMaria sa...

Hej Nikoline!

Vile strålande helg du haft..vilka härliga bilder du bjuder på...

Och så fint datorskåpet blev!!!!!

HA´en bra vecka!
MiaMaria

Anne sa...

Høres ut som du har hatt en flott helg:) Fine bilder du har tatt!
Ha en fin dag videre:)

aase sa...

Godt man kan glemme,bussturen hørtes grufull ut!!

Likevel var vel helgen nydelig å det hadde du nok fortjent!!

Lenge sidenjeg har vært hos deg, masse flotte innlegg her!!!

~♥~ Monica S sa...

Hei igjen... synest bilda var fantastiske eg.. kan nok tenke meg at det va ein del meir fargerikt for augene i verkeligheita ja... då får ein meir heilheitsintrykk sjølsagt!! :-)

Ha ein fin dag du og!

Monica

Lykkelita sa...

For en hyggelig tur! Herlig at du har fått kost deg skikkelig. Og de bildene du viser er jo bare FANTASTISKE! For et lys og for en stemning:)
Øystein Sunde er festlig, misunner deg den konserten:)
Ha en fin kveld.

Besta sa...

ÅÅÅÅ så mange fin e bilder. Det er noe til deg på bloggen min.

Jorunn sa...

Gode venner, restaurantbesøk, morsom konsert, kan det bli bedre? Men fy for en busstur da!! Tror jammen jeg hadde bedt om å få gå av jeg *pysete*! Så fine bilder, kan tenke meg det var fint å se dette live :0) Forresten, fint innlegg det forrige også!

Julies sa...

Ett godt eksempel på ei vellykket helg !

Jannicke sa...

Heisan. Jeg ser du etterlyser slike tidsskriftsbokser i et innlegg tidligere... Jeg har kjøpt akkurat den typen på Havna interiør på Askøy :o).
Koselig blogg du har!

Noralill sa...

Ser ut som du har hatt ei strålande helg i flotte omgivelsar!

Ha ein fin veke vidare..

Anonym sa...

Sjøl takk for ei trivelig helg. Det går fort til mai,heldigvis. Hils og ha en god dag. Notodden.

Jannicke sa...

Hei igjen Nikoline!!
Tusen takk for fin melding tilbake! Det er nok ca ett år siden jeg kjøpte boksene mine, så husker dessverre ikke prisene :o(. Men jeg tror ikke prisen var så gale... Ring de og hør om de har slike bokser, og om de evt kan sende noen til deg... Kjekke damer som jobber der!
Ha en fin tirsdag kveld! Klem ;o)