tirsdag, november 03, 2009

Søkjer dame med erfaring… – er DU den rette??

ALTSÅ… DETTE ER IKKJE NOKO KONTAKTANNONSE…

Saka gjeld gamle badekar,nemleg.

badekar 001-tile badekar 002-tile

Dette badekaret står i “Gatehuset” vårt,og der har det stått sidan 1947. Godt brukt og tusenvis av gonger skura med ATA skurepulver,og like mange gonger vore bada i av familie på 7, samt oppbevart plantar i i ferietider.

badekar 003-tile badekar 009-tile

Som de ser så ber badekaret godt preg av bruken gjennom 60 år. Badekaret har eg ingen tanke om å kasta,det skal brukast på nytt bad.Etter ein runde hjå både byggevarehus og rørleggarar for å forhøyra meg om det finnes nokon som kan emaljera det om att,har eg forstått at slikt IKKJE let seg gjera her i bygda… Idag hadde me murar innom for å sjå på eit arbeid ang.ny ovn,og noko med det første han kommenterte var badekaret. Han anbefalte ikkje emaljering,for den gamle emaljen var så sterk. Me skulle rett og slett prøva å polera det opp att… Så det er her spørsmålet mitt kjem opp… ; finnes det nokon her i blogglandia som har erfaring med dette????? Eller er det nokon som veit om det er folk som emaljerar i Bergensdistriktet??? Alle tips tas imot med stoooor takk!

badekar 013-tile

Gamle kranar er det flust av også i Gatehuset. Dei skal også få ein ny sjangse hjå meg… Litt tungvint å skru på to kranar for å få lunka vatn kanskje, men det skal me alltids stå ut med…

badekar 017-tile

Flotte kranar! Har også med porselenknopp i midten med raudt og blått symbol på,men dei gløymde eg å ta bilder av då me var innom i huset i kveld.

Så har eg fått pakke i posten idag :=))

allehelgensdag og postpakke 007-tile

 allehelgensdag og postpakke 010-tile

Koselege Lobelia er avsendaren. Eg kjøpte to gammeldagse emaljeskilt som skal brukast i Gatehuset, ein sjablon med olivenreklame som skal brukast til stoltrekk (også til Gatehuset) og nydelege sinkstjerner som skal brukast til advent.

allehelgensdag og postpakke 010-tile-tile

allehelgensdag og postpakke 013-tile

allehelgensdag og postpakke 019-tile  

Her er litt av “ingrediensane” til adventsdekorasjonen eg skal laga,så kan de vera litt nyskjerrige ei lita stund… de skal få sjå meir seinare… planane har eg klare,forståss….

allehelgensdag og postpakke 009-tile

Og snille Lobelia sender med ei lita gave også når eg handlar. Takk skal du ha ;0)

Då håpar eg på litt respons ang.badekaret,og takkar samtidig alle mine kjære bloggvenner for dei koselege kommentarane de legg att her hjå meg sjølv om eg er inne i ein frykteleg dårleg kommentarperiode sjølv… uff,denne tida MÅ eg snart få litt meir av..!!!  (Nokon som veit kor eg kan få kjøpt litt ekstra av TID også forresten?)

HA EIN FLOTT TIRSDAGSKVELD !

13 kommentarer:

liven sa...

Kan dessverre ikke hjelpe deg Nikoline...men håper noen andre kan!!
Du skulle jo så absolutt fårr brukt dette!!
Koselige kraner også:o)Togreps...pytt pytt .O)
Flotte ting fra Lobelia....den nettbutikken har bare så mye lekkert!!

Ha en fin uke:o)

Havfruen sa...

Jeg kan heller ikke gi råd men er så enig med deg. Behold det...sjel har det. Kranene var nydelige.
Lobelia har jeg besøkt mange ganger også ja men ikke kjøpt noe enda. Men de har jo så utrolig mye fint:)
Høres ut som Gatehuset blir lekkert:) Dekorasjon har jeg skjønt du KAN, så den blir sikkert lekker. Skulle ønske jeg var "litt" kreativ...misunner deg den evnen:)
Ha en kos kveld i travelheta di...senk skuldrene imellom, det er viktig;)
Klem fra meg i havgapet:)

Magdalena sa...

håper du fin den gode hjelparen..!
flott at du ta vare på badekaret!
så søte ting ellers,- koz,koz å se...

klem ,magny

Lykkelita sa...

For noen fantastiske skilt - skal straks suse innom den butikken før jeg finner godstolen.
Lykke til med badekaret - der kan jeg dessverre ikke hjempe deg, men jeg skjønner godt at du vil ta vare på det:)
Klem

aase sa...

badekaret må tas i bruk ja, helt klart!! Jeg kjenner nok dessverre ikke til noe som kan hjelpe der vest. Jeg vet det finnes noen som gjør det men....

Mitt hvite hus sa...

herlig badekar og kranene er nyyydelige... kjekt at du tar vare på dette... andre hadde revet det ut og satt inn moderne....

Nydleige ting du har kjøpt hos Lobelia..

håper du får hjelp til badekaret...

hvis jeg oppdager et sted du får kjøpt mer tid skal jammen du være den første som får vite det...
varme klemmer Kerstin

Janne i Fagerlia sa...

Har ikke noe råd å komme med ang. badekaret dessverre. Derimot vil jeg gjerne berømme deg for din gode smak ang. interiørkjøp. Lobelia er en flott butikk med mye vakkert. Selv sikler jeg litt etter en dørfrise jeg har sett der. Jeg har også fått gave når jeg har handlet hos dem. Det er ikke alle som har den rutinen.....

Anonym sa...

Det er vel å maler eller spray på nytt?? Hehe..

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Herlig badekar,så jeg håper du får hjelp til å fikse det:)
Og så flott med slike gamle kraner på badet.
Flotte ting fra Lobelia:)
Fin uke til deg!!

naturglede/Randi Lind sa...

Jeg tenker og tenker. Det er da flere enn deg som vil ha gamle stilige badekar i skikk? Jeg ville levert du hele greia til en billakkerer. De fikser det meste nemlig.Karet blir pusset ned, og lakkert som nytt. Lykke til.

Nå gleder jeg meg til din adventspynt.

Rosa sa...

Håpar kontaktannonsa di fører fram, Nikoline. Badekaret er jo så vakkert, akurat som dei gamle kranene. Me har faktisk togreps kran på det nye kjøkkenet vårt, og det går igrunn veldig fint (sjølv om mannen knurrar litt av og til ;) )

Gatehuset ser ut til å verte fantastisk fint. Du får sei ifrå om du treng nokon å leige det vekk til, for eg trur eg har lyst å bu der ;)
Nydelege ting du har malt til jolemessa. Hadde tenkt meg dit, men plutseleg skal eg og eldstejenta utanlands den helga istaden. Lukke til med førebuingane!

johanne`s rom sa...

Kan nok ikke trå til med noen tips her, men så bra at dere velger å beholde det gamle, det er jo så mye finere enn nytt. Lykke til og god helg.

Jorids BestemorBlogg. sa...

Hei Nikoline!
Tenkte på deg og badekaret ditt etter sise 2 innlegg av Brocante,hun reklamerer for rt middel iallefall av porselen og mye annet som heter Fix universal.
Du kan iallefall gå inn på bloggen hennes og se om dette kan være noe
for deg.

Bloggadressen hennes er som følger: http://brocante-antique.blogspot.com/

Ønsker deg god helg og lykke til!
Klem fra Jorid!!