mandag, desember 06, 2010

Den store rullekakebakedagen.

Av alle kakeslag er rullekaker det viktigaste her i huset når ungane kjem heim til jul. Så i dag har Nikoline hivd seg rundt med eggedosisen,du….

DSCN2297-vert

Ovnen er ny og ukjend,men det gjekk bra – rullekaker på “løpande bånd” med godt,nyrørt bringebærsyltetøy, mmmm….

DSCN2301-vert

Eit av privilegia til kokken – smaksprøve:0)

DSCN2305-horz

Og når ein først er i gang med rørebollar og mjøl oppover armane kan ein like godt blanda saman til ei røre ekstra. Synes sjølv eg har vore ganske så lur i dag; med nøtteallergi har eg laga nøtteruter – då seier det seg sjølv kor mykje eg kan eta av desse…. Eit slankande kakeslag for min del! Det største norgesglaset er oppfylt og ventar på julegjestene. Det fine sinkhjarta har Alva laga til meg.

DSCN2295-vert

Ruth ,utflytta trønder i Scottland, har laga nydelege pulsvarmarar til meg,dei kom i posten i dag. Som om dette ikkje var nok hadde ho lagt med endå eit par,litt enklare (som eg gløymde å ta bilde av) så tusen,tusen takk Ruth! Du er ein racer med strikkepinnane!

DSCN2308-horz

Vel, veka har starta bra denne desembermandagen, pakke i posten, lovnad om at snekkarane kjem for å bygga soverom og bad til meg og vellukka julebakst. Kva meir kan ein vel forlanga då? Ynskjer alle ei flott veke, og håpar de er i rute med juleforberedelsane de også:0) På spiskammerset begynnar det å sjå bra ut ang. baksten ser du. God mandag og takk for alle besøk og koselege kommentarar!

11 kommentarer:

Ruth sa...

Så fint at de endelig kom frem. Den tar sin tid, Posten. :)
Rullekake - det er det lenge siden jeg hara smakt. Jeg prøvde å bake det en gang, men jeg tror vi forbigår den hendelsen i stillhet. ;)

Ha en riktig fin uke, Nikoline, det er utrolig koselig å lese bloggen din.

Stubbetufsa sa...

Så artig det er å kikke inn blant dine gjemmer og aktiviteter, likte godt spiskammersbiten! Vi hadde spiskammers da jeg var lita, her har vi en kaldbod med hyller til ting vi ikke kan ha plass til på kjøkkenet, også mat i gryter og bokser... men ikke så fint som hos deg!

Havfruen sa...

Rullekake var min favoritt å bake den gang jeg var meget ung og hadde flyttet for meg selv:) Bakte det stadig vekk....nå husker jeg ikke knepet:)
Nydelige pulsvarmere....stilig.
Nyt dagene, håper snekkerne kommer og at du kommer i mål.
Klem fra meg:)

Jorunn sa...

Nydelige julestemningsbilder fra deg :) Skjønner godt at jentene dine vil ha rullekake jeg, det er bare såå godt med den friske bringebærsmaken. Jeg er ikke så glad i å bake selv, men det er min datter på 18 år, så hun har bakt flere slag med småkaker til meg :)) Kjempefine pulsvarmere du har fått! Jeg driver og strikker noen selv nå som skal bli julegave, men mine er nok av et noe enklere slag. Legger nok ut bilder når jeg blir ferdig.

Fjordheim sa...

Rullekakene dine ser utrolig gode ut.Lenge siden jeg har laget det.
Kanskje jeg må prøve meg på det en dag.
Velkommen innom min englekalender og trekning påen englegave.
Ha ei flott adventsuke :)

Anne sa...

Kakene så kjempe god ut :)
Viktig å holde på juletradisjoner.
Godt å komme hjem til mor å få gode kaker til jul :)
Ha en fin uke videre.

Anonym sa...

Hei Nikoline! Du har ein kjempe fin blogg.... Eg har følgt den ganske lenge, og eg er no veldig glad for at du er tilbake med koselege innlegg. Eg bakar også rullekake av og til, men det er som regel for å bruke i kake, eller at den skal serverast den dagen....kva gjer du med rullekakene som skal vente på julegjestane dine? Frys du dei ned, eller er det nok å la dei ligge kaldt? Helsing Johanne!

Nikoline sa...

Hei Johanne (anonym),takk for at du likar bloggen min og for fine ord:o)
Når eg bakar rullekaker bakar eg som regel mange i slengen, deler dei i to når dei er avkjølte og pakkar dei inn i bakepapir og så i plast. Deretter går dei i frysaren,ja.
Dei tinar ganske fort,og får du uventa gjester er det ikkje problem å tina kaka medan ein ventar på kaffien.
Ha ein fin dag:0)

ETT ÅR PÅ HYTTA sa...

Både rullekakene og nøtterutene ser sinnsykt gode ut - nam!
Og så alldeles nydelig du maler!!

liven sa...

Fristende bakst!!

ha en fin adventshelg Nikoline :o)

Anonym sa...

Hei.Rullekake nam,nam.Nydelige bilder.Så fint du har pyntet.Ja nå går det fort fram til jul.Koselig med førjulstid.Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.