torsdag, oktober 25, 2012

Nye “kompisar”

Akkurat i denne augneblinken dalar dei første snøfillene til bakken og eg kjenner på ei glede som om eg skulle vera 6 år og ikkje nærare 60…. Det er alltid ei slik kjensle ved den første snøen og eg vert fyllt av energi! Til og med golvvasken går unna med eit smil om munnen i dag.

Nokre nye nissekompisar er komne til verda også – lyst å helsa på dei ? :0)

SAM_0060-horz

Den første er ei enkel utgåve for han her har ikkje ein gong eigne bein å stå på – han klamrar seg fast til ei gamal sleiv. Og julefuglen over alle julefuglar – dompappen – har funne seg til rette på toppen av nissehua.

SAM_0051-horzSAM_0048-horz

Denne karen er på vedhogst og tek ein pause ved skigarden. Kva har han med i sekken sin skal tru…? Han er ikkje ein slik nisse som kjem med gåver han her – så det er vel heller kaffi + litt til på termos i sekken.

SAM_0055-horzSAM_0057-horz

Ein forskrekka nissegut har klatra opp på taket og held seg godt fast medan nissefar ser ut for å ta det heile med stoisk ro.

SAM_0054-horz

Fleire er under produksjon, men med all glede og energi eg har fått i kroppen av snøen som dalar ned i dag skal eg finna fram målepenslane og nokre gamle pannelok no. Kanskje vert det ein hoppande glad nisse eg målar?

God torsdag :0)

7 kommentarer:

Hulda sa...

Her snør det også.. men, jeg er ikke noe særlig glad i snø, tror ikke jeg var det som lita heller. ;)

Så sjarmerende og søte nisser du lager. Virkelig fine!

naturglede/Randi Lind sa...

Så herlige figurer du viser her.Jeg blir i godt humør av både det du skriver og det du lager.Snø har vi ikke enda,men i morges var det null grader og tykk tåke. Akkurat på titter solen igjennom det hvite sløret og det blir nok en vakker dag.Tror det snart blir en pause fra skrivingen og en liten tur i skogen. Lurt å plukke kongler og mose før det fryser helt til der inne for vinteren. Ønsker deg en fortreffelig helg med mye malerglede og inspirasjon. Men husk å slappe av litt innimellom da :)

Fjordheim sa...

For noen nydelige og sjarmerende nisser du lager. Visst jeg hadde brukt nisser som pynt til jul kunne jeg godt hatt noen av disse ja.
Men energi av snøen som daler nå? midt i oktober? Nei det er alt for tidlig etter min smak. Jeg får energi og julestemning av etpar kuldegrader og litt rim på bakken. Men det er mulig det er fordi det stort sett var det vi hadde av "julesnø" hehe.
Ja ikke vet jeg.
Gleder meg til jul gjør jeg uannsett været.
Ha ei herlig helg :)

Stubbetufsa sa...

Og du er i full gang med de artige nissene dine!
Flott!
Hold på humøret!

Rosa sa...

Det vart visst mange snøfiller her i området i dag. Men i løpet av dagen har både bil og små jenter fått nye vintersko, så då kan me vel gå den kalde årstida i møte med friskt mot. Eg skal ikkje skryte på meg ein voldsom energi, men eg likar iallefall skifta i årstidene som me har. Alltid noko nytt å sjå og nyte rundt oss - det er fint :)

Nissane dine er superfine, med dei personlege uttrykka!
Kos deg med produksjonen!

Vform sa...

HEJ Nikoline!
Vi fick också första snön i går! Mätaren visar på -3 grader kallt! Så ska det vara över helgen och mera snö!
Härliga, underbara tomtar du gör!
De har alla sin personliga historia!
Förstår att julen finns hos dig redan :O)
Spännande att få se dina målningar :)
Önskar dig en skön, kreativ dag!
KRAM Vivan

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her ved Mjøsa er det ikke snø! Men det er jo bare et tidsspørsmål nå.

Kjære vene, så flotte nisser. Jeg falt pladask for han som var litt forskrekket oppe på taket, kanskje fordi jeg ikke er så glad i høyder sjøl heller ;) Men de var jo bare helt bedårende alle nissene. Jeg er ikke så jule-glad (hysj- ikke si det til noen), men synet av disse herlighetene ga meg en stor puff i positiv retning :)

God helg. Husk : Ingen Kims, ingen kos!