torsdag, februar 04, 2010

Eg lærer visst ALDRI !

Huset flyt snart over av fargekart,brosjyrer og husteikningar (samt alle mine 10-talls skisser!) og det går snart heilt i surr for ei stakkars sjel…

Mens min kjære er i riving/snekkar/røyrleggarbransjen hoppar eg rundt frå golvbjelke til golvbjelke med armane fulle av fargekart,brosjyrer og stoff og stiller stadig samme spørsmålet : Nett sjå her litt då – synes du dette er fint…?? Og han (stakkar) ligg på knea,snur litt på hovudet og svarar “Ja,det der blir nok fint!”  Eg er sikker på at om eg hadde helde opp ei gammal truse og stilt samme spørsmålet,hadde svaret vore akkurat det samme : Ja,det der blir nok fint…

No er det arbeidsrommet mitt i Gatehuset som opptek tankane, og eg trur det meste er på plass (i hovudet) Panelplater,perlestaff,ligg klare og ventar på stigande temperatur før me kan få dei på veggane og alle fargar er klare.

golv-veggfargar

Golv blir grått og “værbitt”, veggane i “pudder”, tak/listverk/møblemang i kvitt.

Og samme søren kva eg driv med – så lagar eg meg så uendeleg mykje arbeid!!! Eg skulle sy trekk til madrass og 3 ryggputer slik at det ligg klart når arbeidsrommet er ferdig. Grå lin, heilt enkelt. Men kva trur du skjer….? Det vart for lite arbeid, så fort ferdig liksom… Fram med garn og heklekrok!

puter i benk puter

Kvar ryggpute er 65x65cm. så no er det på àn igjen med eit par meter hekla blonde. Det er ikkje lenge sidan sist og eg lova meg sjølv at det skulle bli leeenge til neste gong – men eg lærer visst aldri -

 

Noko anna som skal opp på veggen på arbeidsrommet, er ein kjær “skatt” eg har etter pappa.

arv

Dette bildet hang på kontoret hans i mange,mange år og han var så glad i motivet. Han kalla det “ekte glede”. Den vesle guten som har fått nye sko trur eg pappa identifiserte seg med. Han vaks opp på Helgelandskysten i ein søskenflokk på 11, og han var ikkje meir enn 14 år då han måtte vera med og ro Lofotfiske. 16 år gammal reiste han heimanfrå for å vera med på gjenreisinga av Kirkenes etter krigen. Det var ikkje så romslege kår vil eg tru,og gleda over eit par nye sko var nok stor og ekte. For oss er det ein selvfølge…

DSCF8206

Dette vesle,billige bildet er noko av det mest dyrebare eg har etter min snille,gode og kjære pappa, så det blir det første som skal på veggen på arbeidsrommet.

  - Nei,no skal eg “studera” på baderomsfliser, så de får ha det så bra. Eller som Linda Eide seier det – “ og du, ha da då du”

DSCF8201-tile

Nyt dagen :0)

TILLEGG :

Gjet om EG skal nyta resten av dagen !!!!!

Melding frå Haukeland ;

“ Jeg er erklært FRISK, skal ikke ha cellegift og er SÅ GLAD! Nå skal jeg sove,det har jeg ikke gjort i natt…. Er så glad i dere! Stor klem” – frå storajento vår! Jippi..!!!!

29 kommentarer:

Orlaug sa...

Hei Nikoline!
SO godt med den beskjeden, då!
Har tenkt på deko i dag.......tenkte å sende meld...men klarde å "styre meg".
Og so er gler meg til det nye arbeidsrommet ditt er ferdig...då kjem eg på besøk...enten eg er invitert eller ikkje...so da so!
Kos deg på denne gode dagen!!

Vform sa...

Hej Nikoline!
Ja, nog har du fullt upp ser jag med alla olika projekt som du håller på med :)
Säkert blir det bra bara det blir färdigt ;)
Underbart gammalt fotografi som du visar! Så sant; Äkta glädje!
Kuddarna blir också jättefina!
De två senaste inläggen är väldigt inressanta!
Ha en skön dag!
Kram Vivan

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, kjære deg
Så fint at alt var bra! Den følelsen en slik melding gir, er ubeskrivelig - det er nesten som at en flyr bortover gulvet. Samtidig føler en seg så takknemlig, men likevel sårbar. Veldig glad på deres vegne.

Kjenner meg godt igjen i situasjonen du og mannen din har nå. Vi har holdt på med oppussing av drømmehuset vårt siden i sommer. Jeg er arkitekt/planlegger/sjef - han utfører arbeidet som jeg tenker ut, men det blir bra!

Lykke til videre med deres små og store prosjekt - den heklekappen var forresten nydelig, er det selvkomponert?

Ønsker deg en strålende dag - klem fra Jannicke

Anonym sa...

Hei du.

Skal si du har mange jern i ilden, unge dame ! Artig, da... panlegging er jo halve morroa, det.
Så fint med dattera di. Skjønner godt du har en god dag :-)

Stubbetufsa sa...

Så fint det passa i lag, du, bildet etter far din og beskjeden fra datter di!
Jeg unner dere all verdens glede!

Fjordheim sa...

Ja det var jo en flott melding å få. Godt at det tross alt gikk bra.
Så til dine prosjekter. Det blir jo kjempeflott da når du får planlagt og forberedt et rom. Mye arbeid er det jp å hekle slike fine mellomverk, men så lenge du koser deg med det så blir det jo en glede. Det var et flott bilde. Kan forstå at du vil ta vare på det. Det hadde et flott uttrykk.
Ønsker deg ei riktig god helg :)

Berit T sa...

For en gladmelding du har fått så det er slett ikke rart at dagen skal nytast!!

Og du for et arbeid du legg ned i hver minste ting, virkelig flott.
Kunne tenkt å si det samme som Trollkåno, men tror at jeg kjem uanmeldt enten du vil eller ikke :o)
Travelt er det i hovudet når mange rom skal bli nye, men veldig kjekt.
Og er sikker på at det er ingenting som blir overlatt til tilfeldighetene.
Gleder meg å se fremgangen.
Kos deg.

Berit T sa...

Og så glemte jeg bildet etter din far, det taler sitt tydelige språk, gleden å få nye sko, når en ser på de utslitte han sitter med.
Et slikt bilde skulle hengt i hvert eneste hjem for å bli minnet på hvor mye vi har å være takknemlige for...

Bildet minner meg om da min yngste datter fikk sine første støvler, da satt hun også slik med stjerner i øynene. Og om natten låg hun med de på:O)

Havfruen sa...

Det innlegget om storejenta di har jeg ikke fått med meg, så deilig at alt var vel:) puh...

Ellers så smila jeg godt av alt du styrer med:) Gubben som jobber og du stiller "interiørspørsmål" vær glad han svarer i hele tatt:) Det minner meg om den gangen vil laget baderom på hytta. Hytta er gammel og Gubben begynte og rive...råttistokk på råttistokk. Til slutt sto han på svaberget og det var bare yttervegger igjen. Så kom jeg inn og begynte og snakke om gardiner....trodde han skulle dåne der han sto:)) Men det fint...til slutt:))
Stå på videre, skal blir morsomt og se. Høres lekkert ut:)
Ha en flott dag, klem fra meg:)

Strikkebesta sa...

Den siste meldinga må eg kommentere først: Når eg vart glad, eg som ikkje kjenner storajenta dykkar, då er nok Nikolinefamilien i lykkerus i dag:)
Elles er det ikkje overraskande at den estetiske sansen din no kjem til sin rett når du skal planlegge alt til minste detalj i gatehuset. Arbeidsromet ditt blir så fint at det spørs om du kan jobbe der:)

Janne i Fagerlia sa...

Dette må være julaften på nytt for dere. Sååååå bra å få en såååååå god nyhet. Er sikker på at energien og arbeidslysten blir enda bedre etter dette, selv om det ser ut til at dere har arbeidslyst nok.

Kjenner godt til dette med at ting "baller på seg" ja. Slik er det her i heimen også - det ene drar det andre med seg,og til slutt har man skaffet seg selv så mye arbeide at man ikke ser enden på det. Til tross for at det ikke var så mye i utgangspunktet.

Rosa sa...

Åh, so uendeleg god beskjed å få!! Det var godt å høyre.


Og så må eg flire litt av deg, som lagar deg arbeid. Og tenke litt på mannen min som alltid undrar seg over oss damer som tenker på gardiner og maling og puter og pynt lenge før rommet har vorte eit rom. hihi, eg kallar det berre "den lille forskjellen"

Kos deg med arbeidet!

Barbros lille atelier sa...

Å, for en deilig beskjed å få, Nikoline! Så flott at alt er bra. Tenker dere er lettet og glad alle sammen:-)

Det blir nok et fantastisk arbeidsrom. Ingenting som blir overlatt til tilfeldighetene her. Mye arbeid med de putene, men du verden så lekre de kommer til å bli! Gleder meg veldig til å følge den videre prosessen og ikke minst se det endelige resultatet! Lykke til!

Klem

Orlaug sa...

Hei igjen!
Jaudå...svaret på spørsmålet ditt er: JA...trur eg....hvis eg vert fornøgd....men det spørs....ansikta er ikkje bra nok, endå iallfall.
Skal levere det i morgon, so då er eg nøydd å avslutte.....fytti rakkaren kor eg "pirkar"....
Ha det!!

Orlaug sa...

Og ein ting til, du......det er skikkeleg artig på Facebook.........og er brukar nesten ikkje tid på det(!!!!!!)Hm....

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Hei Nikoline!
Ble så glad og rørt av meldinga fra storejenta deres, satt med tårer i øynene...det var gladmelding:)
Og takk for koselig kommentar fra deg, de lyseklypene er fra en auksjon på QXL som mannen vant i fjor.Koselig med slike gamle lyseklyper, og jeg har dem gjerne fremme utenom jula også jeg:)
Blir gøy å se arbeisrommet ditt, og resten også selvsagt.
Flott det bilde med gutten og de nye skoene, et bilde sier ofte mer enn tusen ord:)
Kos deg og ha en flott kveld!

Vform sa...

Hej igen Nikoline!
Tack för fin kommentar :)
Jag tycker att jag förstår nästan allt ganska bra som du skriver! Så fortsätt bara ... jag kan lära mig ;)
Hoppas även att du förstår mitt språk! Det är ju "finlands-svenska" vi skriver och talar här i västra Finland! Inte riktigt likt "sverige-svenskan!
Här i kusttrakten talas ju inte så mycket finska ... som det gör i resten av landet!

Trevlig kväll!
Kram Vivan

Bestemor Drillo sa...

Så godt å høre ! Jeg gleder meg med dere ! Vi har virkelig hatt noe å glede oss over i dag , nå ser vi framover og gleder oss over livet;)
Stor klem fra bestemor;))

Anonym sa...

Hei.Kjempe bra att det jikk bra.Har godt selv å ventet på svar selv for en del år tilbake.Kjempe ekkelt.Føler med dere.Nydelig mellomlegg i puten.Kjempe fint.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Bodil..

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅå så godt å høre Nikoline... Nå ble jeg glad på deres vegne..


Ja jeg måtte le litt her og jeg..jammen står du på.. syr og hekler og alt.... dette kommer tl å bli så bra..:


klemmer Kerstin

Røsslyng sa...

Så bra at prøvene var fine!

Bildet av gutten på trappa var herlig og utstråler virkelig ekte glede.

Ha en super helg og nyt den! :)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Nikoline!
Så fantastisk flott nyhet dere har fått, ja, da er det bare å puste ut! Selv om det ikke er lett, vet jeg. Men Er man erklært frisk, så ER man det!!!

Arbeidsrommet ditt blir nydelig, og jeg kjenner meg igjen i at man påtar seg mer og mer jobb, etterosm prosjektet skrider frem! Men, det er jo alle de små detaljene som gir helheten, så de må jo til! Vakkert bilde og historie du har etter din far, og hyggelig at du delte det med oss!

Takk for hyggelig melding hos meg, og ha en riktig god helg!

Klem Cathrine :-)

naturglede/Randi Lind sa...

Nå fikk jeg tårer i øynene her av glede. En blir så redd når ungene er syke, selv om de er store. Sønnen vår har problemer med nyrene nå, og jeg er livredd for hva det er for noe? Vi har en arvelig "skavank" i familien, så jeg håper det er det, og ikke noe annet.Barna er dyrebare.
Så flott å lese om opp-pussingen din. Jeg skal kanskje til med noe sånt i vår også, så du inspirerer meg. God helg med en klem.

naturglede/Randi Lind sa...

Glemte helt bildet ditt. Det var herlig. En gammel nabo på nitti år, fortalte om det å få nye støvler da hun var liten. Hun gikk med dem på juletrefest, og de gamle ble ikke kastet må du tro. De arvet venninnen hennes, så hun kunne gå med på festen.Tenk så heldige vi er som kan gå ut i allslags vær og har sko, støletter, støvler og sandaler i flertall. Takkenemlighet, føler en når en ser sånne bilder. Takk for påminnelsen.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her går det unna ser jeg, mens andre har ligget på en solseng og lest.
MEN det er meldingen fra Haukeland som gjør mest inntrykk. Nå ble jeg virkelig glad!!! Stor klem til dere to i heimen og dattera.

Line:) sa...

Heia:)
He he...morsom lesing;)
Sååå utrolig bra!Gleder meg på dine vegne...e veit ka kreft kan gjøre med en familie...har vært der.
Ha ei fin uke videre:)

Elkat sa...

Sååå bra med den meldinga om jenta!!Glder meg på deres vegne!
Nydelig puter,ikke uten arbeid.Du kommer til å få et flott arbeidsrom,det er jeg sikker på!Ja er det ikke typisk at menn svarer uten nesten å vite hva vi spør dem om...Morsom lesning for jeg kjente meg igjen..
Bildet du har etter far din var nydelig og så uttrykksfullt!Forstår godt at du verdsetter det høyt!
Klem

Turid sa...

Ble glad da jeg så denne meldingen;-)
Klem!

日月神教-向左使 sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛