mandag, september 16, 2013

På arbeidsrommet akkurat no -

Ikkje akkurat inspirerande for måling … men innimellom blir det eit bitte,bitte lite snev av dekorstrøk også. Ikkje BERRE literboksar,stor kost og rulle.

SAM_1155-horz

For ei stund sidan tok eg fram stormotet mitt og tømde heile arbeidsrommet. I kjellaren sto ein gamal kjøkkeninnredning, trekvit og lakka, og det var både benkeskåp og overskåp. Med ein grundig salmiakkvask, sliping og pussing, heftgrunning og deretter fleire strøk med grått var det klart for montering på arbeidsrommet.For godt 2 veker sidan skulle Brannmannen  sykla rallarvegen og me skulle montera skåp dagen etter. Det vart litt annleis enn me planla – for Brannmannen fekk hjarteinfarkt midt oppå fjellet og resten av turen vart i luftambulanse… Det enda heldigvis bra!  Men skåpa vart ståande på terrassen sjølvsagt. Litt (ganske) forbarka på meg sjølv og sjølvhjelpheita som eg manglar bestemte eg meg for at DETTE SKAL EG KLARA SJØLV – og eg kan med stoltheit sei at eg har til og med bora hol for alle knottar og håndtak i dørene før eg skrudde dei på!

SAM_1145-horzSAM_1146-horzSAM_1147-horz

No vil vel nokon flira litt og lura på om eg er heilt god oppi knotten – skryta av slike ting – men for meg som har fobi mot ALT som durar av verktøy er det ein bragd skal eg sei deg!

SAM_1148-horzSAM_1158-horz

Men SLIK som dette har eg det altså no… og resten står “på stas” i stova og der får det stå inntil Brannmannen er restituert og kan løfta litt meir enn kaffikoppen sin. Benkeplata som står her er blytung og skal dessutan kappast av, og det er GRENSER for kva eg kan skryta på meg av ting er får til med verktøy som durar.

SAM_1153-horz

Så innimellom rot, permar, bos og rusk og rask riggar eg meg til på den eine benkeplata eg har og dyppar penslane i måling.  - Slik av og til -

Skiene frå naboen som flytta er begynt på forandringa, dette er den første ferdige. Med gradestokk.

SAM_1151-horz

Nestemann ut er dette paret som det skal monterast lysholdar på , og nr.3 er så vidt i gang med blyantstrekar av to gutar som baskar seg oppover i snøen. Det aller kjekkaste med å måla på ski er at eg får måla VINTER som eg likar aller,aller mest å måla.

Takk til alle som tittar innom, ha ein fin-fin kveld!

9 kommentarer:

Fjordheim sa...

Må si jeg syns du har vært
kjempeflink. Er litt slik her også
at jeg trenger hjelp til ganske
mye når det kommer til verktøy.
Godt at det går bra med in kjære.
Vondt å oppleve slike ting.
Ønsker fortsatt god bedring.
Så flotte ski du har malt.
Ønsker deg ei god uke :)

Inger sa...

Så flott det vart! Synes du har vore kjempeflink.
Nydelege ting du lagar og malar. Uff, høyrdes skummelt ut å verta sjuk på sykkelturen, godt å høyra at det går fint.

Trines hobby sa...

Synes virkelig at du har vært kjempeflink, det ser supert ut! Et tips til deg er å male med golvmaling, da slipper du å grunne ergo sparer du deg mye arbeid og resultatet blir like flott:) Maskiner er kjekke saker, selv er jeg glad i å "pimpe møbler", men benkeplate hadde jeg ikke gitt meg i kast med:)Ønsker brannmannen god bedring! De skia dine er rett og slett makalause kunstverk!!

Janne i Fagerlia sa...

Som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte gamle ski på auksjon i helga. Nå ser jeg at de har en annen bruksverdi enn bare å bli brukt til skiturer. Herlige, nostalgiske motiver du har dekorert med :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Du er jo en riktig tusenkunstner du. Enten det er male-pensler eller dure-verktøy. Nikoline fikser alt.

Hils brannmannen masse. Håper det ikke er "grisepotetene" i Kims-posene som har lokket fram den hjerte-elendigheta.

God helg til dere begge!

Blått til lyst sa...

Huttetu, for en skremmende opplevelse. Bra det går godt med brannmannen - selv om det tar tid og noe må ligge på vent i esker og kasser.
Jeg synes du er superflink som er kommet så langt, og som har kastet deg over drillen. Jeg liker heller ikke driller, stikksag, sirkelsag og andre skumle saker!
Fortsatt god bedring til brannmannen, og en stor klapp på skulderen til deg - klem fra Liv

Astri Marie sa...

Hva?..... Er alt sjølgjort? ;D du er innmari flink, kjære mamma!! *skikkeligimponert* flirte godt av kommentaren til Gamleheksa :P hehe, hils hjemme og ha en fin kveld!

Klem

naturglede/Randi Lind sa...

Så superfine de blir! Jeg har også en haug med gradestokker som jeg tenkte å være litt kreativ med, men ski da? Det var ikke i mine tanker i det hele tatt. Du er så flink. Kos deg videre :)Håper formen er på topp igjen!

Unknown sa...

Hei ja du har vert kjempeflink.Og for ett flott resultat.Flink og male er du også.Ha en strålendes uke.