søndag, november 10, 2013

Ein skigard kan`kje vara evig veit du–men ein Ekornes kan visst…

Oppe i 2.et. har det vore eit stort roterom der ALT me ikkje veit kor me skal gjera av vart putta inn… Det var på høg tid å få gjort noko med det!!

2013-10-24 15.13-horz

Gløymde heilt bort å fotografera elendigheita før me sette i gang, men de kan få sjå resultatet etter “hardt” arbeid. Det står att å få ferdig ein godt levd sofa… ein Ekornes frå 80talet held framleis koken.

SAM_1204-vert

Her ser de 3 tidsepokar, først som sofa i stova på 80-talet, på 90-talet var den i bruk på guterommet (no i blåmønstra trekk) og i 2000 vart eit gildt og rutete trekk fabelaktig (!!) flott på hytta. Ja,ja.. alt til si tid!

I 2013 er den altså nok ein gong på tur til å få nytt trekk. Har vore på Stoff og Stil og ordna med møbelstoff og er godt i gang med arbeidet. Treverket skal målast, trekvitt er eg ferdig med for nokre år sidan.

SAM_1208-tileSAM_1211-vert

Ein anna ting som vart kjøpt godt brukt er denne fantastisk flotte takkruna. Brannmannen kjøpte den hjå ein skrotnisse på Hedmarken og han måtte jobba for å få den. Etter tlf. på tlf. til eigaren av bruktbutikken kom endeleg ei “dame” og låste opp. Så sette ho seg på trappa utanfor og sa at hvis me skulle ha noko fekk me ordna med det sjølve – og hvis me skulle ha lampar fekk me finna ein stige og klatra opp etter det sjølve – ho hadde ikkje helse til slikt. Etter litt bask og bal hadde Brannmannen fått ned takkruna og den vart med til Voss. Sjå på det flotte arbeidet som er gjort, og sjekk DEN “kjettingen”!

loftstove

Og slik ser den ut med nye skjermar. 

Når eg er ferdig med sofaen og me har fått tv-benken me ventar på, skal de få sjå andre enden av loftstova også.

Ha ein fin søndagskveld :0)

9 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint det ble på loftet. Stilig med skråtak og vinduer der. Sofaen har virkelig vært holdbar, blir nok fin som "ny" denne gangen også. :)

Edny sine puslerier sa...

Så koseleg du har fått det på loftet no då! Flott lysekrone, og sofaen frå 80-talet kjenner eg veldig godt;) Vår reiste nyleg.

naturglede/Randi Lind sa...

Så koselig det ble i "stolkroken", og den lampa var jo et funn. Herlig med litt nytt innimellom. Lykke til med sofaen og ha en fin kveld :)

Fjordheim sa...

En kjempeflott lampe.
Og en herlig loftskrok.
Du er så flink til å få det gjennomført og flott.
Så fint at dørene ble låst opp for dere. hehe
Ikke mye hjelpsomme folk der nei.
Ønsker deg ei riktig god ny uke :)

Brunt sukker sa...

HER VAR DET FIN
NYDELIG LAMPE
KLEM Eli:)

Anonym sa...

Så koselig loftkrok,flott farge på veggene og stolene så deilige ut. :)
Ha en flott ny uke.

Huset i Lunden sa...

Så koselig det var på loftet hos deg! Den lysekrona var også kjempefin. Vi skal ha en lignende i Lunden, som vi har arvet etter mine oldeforeldre. Sydde også nye lampeskjermer siden de gamle var rødrutete, og det passet liksom ikke helt inn i Lunden :-)
Ha en fin uke!

Mona

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Veldig vakker lysekrone!
Förstår akkurat hvordan det måtte sett ut för fixinga tog till... har vel noen sånne rom her vi og... Hihi
Jeg syns dere har det riktig fint der!

Turid sa...

Sånt et flott rom! Skikkelig koselig:) Og sofaen blir nok kjempefin den også. Så kjekt nå gamle ting blir nye igjen, og kommer til heder og verdighet ;)

Helgeklem fra meg;)