lørdag, juli 04, 2009

Midtfjords er livet slett ikkje så verst likevel…

Berre SEKUNDAR frå heteslag idag,redda min kjære meg ved å ta meg med på lufting… det var ikkje til å halda ut med varmen lenger!

i Granvin 006i Granvin 001  Granvin er ei lita perle (ei av mange) i Hardanger,berre 20 minuttar med bil heimefrå.På vegen passerar me Skjervefossen, men den var ikkje på sitt mektigaste idag.Dette er eit ynda fotoobjekt for turistane,og det er berre månadar sidan det sist gjekk liv tapt her… dei går for langt ut på kanten og mistar fotfestet. Ingen kjem levande frå eit slikt fall,for fossen fortset på andre sida av vegen også.

i Granvin 009i Granvin 013  Opp med naustdørene og ut med båten! Eg vil kjenna vind i håret…. Båten går ut på skinner, bokstaveleg tala! Det er ein gammal livbåt,det kan stå 20 personar på sida her utan at den lear seg.Motoren er også svært behageleg… høyres ut som ein gammal Gråtass der den kjem med sin dunk-dunk-dunk-lyd…

i Granvin 016i Granvin 025  Å “herlighet” så godt det var å koma på sjøen!!! Og “nista” besto i jordbær og moreller servert på ein gammal fjøskrakk som står i båten,samt kald drikke i kjølebag pluss kaffi.

i Granvin 019i Granvin 030  Litt halvhjarta prøvde me også fiskelukka,utan at det vart den store fangsten.Det var for varmt.Me brukar å få litt forskjellig i fjorden her,og sist fekk me både flyndre,uer,torsk og lange.Steinbit har me fått i store mengder,men det er lenge sidan me har sett ut garna no.

i Granvin 028i Granvin 032  Men alt har ein ende – denne flotte dagen på sjøen likeså… Vetla-jento vår er heima på ferie,og har storkosa seg i båt idag ho også,men syntes det vart mange timar i ro… det første ho gjorde då me kom heim,var å hiva seg på sykkelen for ein trimtur i solsteiken… Medan eg pustar og pesar over ein kyllingsalat på kjøkkenet – litt mat må ein jo ha om det er aldri så varmt! – men å laga salat vert  i alle fall den einaste form for trim for min del…!!

NYT SOMMARNATTA MINE VENNER!!!

i Granvin 023

13 kommentarer:

Kreoline sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Turid sa...

Dette så deilig ut, både bærene og båtturen!
Vi driver å skal selge våres gamle snekke. Så i varmen i dag har mannen tatt motorvask og skiftet en bøyle på kalesjen, mens eg har satt i skyggen og skvaldret med min mor og sett på båtlivet!
Ha en flott søndag;)

Hulda sa...

Så flotte bilder fra en fin båttur. Her har vi kaldt vær, håper vi snart får varme her også. Ser at dere koser dere!

Anonym sa...

Måtte være bra deilig dette, å få avkjølt seg litt:o) Ikke greit å plages som du gjør i varmen - jeg for min del NYTER vært sekund! Flotte bilder av en flott tur, og moreller, DET fikk jeg lyst på no! Nå skal jeg også på sykkeltur, akkurat som vetlejento:) Fin søndag, snart er varmen over! Klemmer**

Violetta sa...

Det er ikke så verst å være på land heller i dag...det høljeregner! ;-)

Så vakre bilder! Er dette langt fra Odda, Skaret...? Jeg har nemlig en halvbror der

Fjordheim sa...

Ikke mye er bedre en en tur på fjorden i varmen. Vi har, hadde en gammel plastjolle uten årepinne og med ødelagte seter, som ble stjålet for etpar uker siden. Så nå må vi visst holde oss på land.
Ikke det store økonomiske tapet, men kjedelig at folk ikke kan la andres ting være i fred.
Her er det kjøligere og overskyet i dag. Ser ut på værmeldingen som det er ei stund til neste soldag.
Ja,ja. Kanskje en får gjort noe fornuftig innomhus da.
Ønsker deg en god dag :)

Kreoline sa...

Herlig tur i skjønn natur. Har vært en del i Hardange, ferja i Kvandal har vi også reist med, men det er lenge siden. Nå går det kystveien til Sogn, lettest for oss. Kos deg videre i varmen, det var nå litt bedre i dag.
(var ikke meningen å slette den første kommentaren, litt sent på natt). Klem.

~♥~ Monica S sa...

Heeei Nikoline!
Kjekt å sjå kor de har det i fjøra også.. koselig! :-)
I går kom vi heim etter 2 vekers ferietur! :-) har hatt det alletiders.... har fortsatt to veker igjen HELDIGVIS!!! Så no får eg blogge meg frampå, berre eg får vaksa alle kleda vi har hatt med på tur! ;-) hehe

Monica

Orlaug sa...

Ser nydeleg ut på fjorden.....sikkert svalt og godt der.....men no er vel den "verste" varmen over for denne gong.
Ha ei fin veke, no er det snart malevèr igjen!

Lykkelita sa...

Heisann flotte Nikoline:) Er bare innom for å ønske deg og dine en fortsatt fin sommer. Vi tar gjerne litt av heten deres hit, hvis det blir i heteste laget for dere. Her skinner sola, men varmen lar vente på seg:)
Stor klem fra Elisabeth

Torunn sa...

Her er det så definitivt slutt på sommerværet! Defor en liten runde i blogglandia for å ønske fortsatt god sommer tiul dere som har`n :-)
Vi reiser på hytta til frdag og skal være der i to uker. Værutsiktene er IKKE gode og jeg gruer meg nesten litt allerede. Tror jeg må en ekstra tur innom polet for å sikre at beholdningen er stor nok. 3 tjukke bøker er også pakket ned.

Hei og hopp

Klem

hvorfor ikke... sa...

hehe, godt han fikk redda deg fra heteslag...i siste sekund;)
Idyllisk båt, og flott natur.
Man må på vannet, eller i hvertfall til vannet, i sånn varme:)
Men her har det slått helt om nå, bare regn, regn og regn....
Men det var veldig tørt, da...

Magdalena sa...

heia..
her var det mye sommer stemning!!
ja varmen har vore temmelig heftig i sommar,- får ikkje gjort nåke vetig..
beste plass er ved sjøen,- så sjølv rømme eg til sunhordland der sommerhuset er... sveberg på sveberg,- ikkje godt å velga...
men god luft er det der!
er heimom for å handle diverse og vaske huset her heime. mine er på landsleir i spederen, oppe ved ålesund,- godt å ha huset for sesg sjølv...


kos deg vidare,- sammen med dine i sommeren...
klem, magny***