søndag, september 18, 2011

Ei hausthelg lakkar mot slutten..

Himmelen visar seg nesten dramatisk i haustkvelden -

DSCN3874-tile

- og i gårmorgon kunne me notera første frostnatta. Litt tidleg det,synes eg… men frostnetter betyr jo fine dagar då.:0) Eit anna tegn på haust kom i stova i kveld – tynne lette blondegardiner vart bytt ut med dei litt lunare “vinter-halvårs-gardinene” og ærleg talt synes eg det var riktig så koseleg.

DSCN3880-tile

Helga har vore av det gooode slaget . Bergenshelg i selskap med gode venner, overnatting på Hotell Norge, revy med RASKE MENN, godt vær og god mat! Med andre ord:HEILT TOPP! (riktignok regna det i Bergen i dag, men gårsdagen var mild og fin.) Då me ankom Voss i ettermiddag avslutta me helgesamværet med middag på kinarestauranten og gjekk kvar til vårt. Eg for min del – rett heim og hengde opp haustgardiner…..

velkommen

Litt haustfint er det blitt utfor døra også. Mykje har takka for seg (og mykje er framleis ikkje planta og laga ferdig…!!) i hagen,men ein del held stand endå. Hortensiatreet – som er det einaste som står att etter svigermor sitt mangfald av plantar her i hagen – blømer så det er ein fryd!

pagehort.pagejordb.

Og jordbær…. både bær og blomar i mengeder framleis!

pagekasse

Denne har blømd sidan tidleg i mai. Her synes eg også de må merka dekan den flotte blomekassa som Vetlajento har laga til meg, kjem litt dårleg fram kanskje…

tøm

No håpar eg på nokre fine haustdagar framover så eg kan gjera hagen vinterklar – som de ser så står hagestøvlane klare og ventar på soliga dagar:0)

pagevelk.

Håpar det er ei fin og god helg som snart er over for dekan også – eg har i alle fall fått lada batteria for ein ny vekestart. No startar det ny serie om Kennedy på NRK, den må eg ha med meg.

Ha ein fin kveld vidare alle som er innom meg:0)

8 kommentarer:

Asbjørg sa...

Så mange flotte bilder hos deg!Vi har ikke hatt frostnatt enda,men det er vel like om hjørnet!

Blått til lyst sa...

Nydelige bilder fra noe som høres ut som en flott helg! Bergen er slett ingen dårlig by, det er bare så langt dit :-)
Smeltet forresten helt av bildet med ungdomsskoleeleven på "morens" fang i forrige innlegg. For et herlig valg!
Tenk at dere har hatt nattefrost alt. Jeg trodde at vestlendingene var senere ute med slikt enn vi i dalstroka innafor. Jeg har fortsatt fuchsiar og begoniar ute, men innrømmer at jeg følger ganske godt med på yr.no .....
En god uke til deg - Liv

Fjordheim sa...

Høres herlig ut med ei byhelg og litt avkobling. Herlige bilder fra deg. Nydelige blomster i hagen din. Håper du får noen brukbare hagedager i løpet av uka.
Et koselig dolokk/velkommenskilt du ah laget. Så lurt da. Det er jo skikkelig fint.
Ønsker deg ei riktig god uke :)

Berit sa...

Herlig med helg som er forbeholdt bare kos.
Flotte bilder som alltid.
Koselig det var med den gamle ovnen med blomstene da. Og syrinhortensia er bare så fine. Sier det hver høst at slik en må jeg plante, men glemmer det hver enestte vår å få tak i. Kanskje jeg burde undersøke om det er igjen å få satt en nå?

Gratulerer så mye med barnebarnet, en nydelig Hun er. Det er stort å få oppleve det å være besteforeldre. Vi har tre stykker en liten er ventende før jul så strikkepinn klirrer i ledige stunder.

Ha en fin ny uke.

Ruth sa...

Det er så inderlig KOSELIG å lese dine blogginnlegg - jeg er så glad for at du er på bloggern igjen. Bare så det er sagt.

Anne sa...

Nydelige bilder du viser frem :)
Koselig høststemning !
Gratulerer med nytt barnebarn !
Ha en fin uke :)

Vform sa...

Hej Nikoline!
Ååå, så många fina trädgårdsbilder du visar! Blommar det så vackert hos dig ännu !?
Och vilken fin helg du haft!
Men vackrast är nog välkommenskylten som du målat!!
Vi har inte haft nattfrost här ännu, men känns att det är på gång!
Ha en skön dag!
Kram Vivan

liven sa...

Heisann

For noen flotte bilder da....hos deg er det koselig høststemning!!
håper frostnettene lar vente på seg her hos oss...selv om det har vært noen skikkelige haglbyger i dag!!

Ønsker deg en fin helg nikoline