fredag, oktober 19, 2012

Snart ein saga blott–og siste reise..

Først skal eg jubla litt i dag… for eg er eeeendeleg i gang med litt måling att !!

SAM_0039-horz

Ein usedvanleg tålmodig kunde skal snart få dører på skåpa sine att, ho håpa på det i fjor haust også…

SAM_0034-horzSAM_0035-horz

Heldigvis er det på ei hytte og ikkje i heimen der ein oppheld seg dagleg. Og som de ser av motiva så er det ei hytte ved sjøen som har mangla skåpdører i eit par år…

MEN – så er det ein ting som ikkje er mykje å jubla over. Det er meir ei skam! Eit landemerke i Vossabygda skal snart verta ei saga blott.

media.tellus-horzbanen

Hangursbanen med sine Dinglo og Danglo har frakta tusenvis av mennesker til fjells i nesten 50 år. Restauranten på toppen har vore eit utsynspunkt over vakre Voss for nesten alle turistar som har vore innom bygda i like lang tid.

U63521F1KHXPMDOJ-horzDSC_0122-horz

Gondolbanen vart bygd i 1963 og navna på kabinane er komne av at dei  - nettopp som navna tilseier – dinglar og danglar så mykje på si ferd over mastene og i vind. Eg hugsar godt kor moro me syntes det var i ungdommen, det kitla i magen over kvar mast, og spesielt litt seint på dag då vaieren begynte å verta slakk. Far min hadde aksjar og “aksjeutbytet” var gratisbillettar så det vart mange,mange turar opp i løpet  av vinteren. I min ungdom var Danglo gul, i seinare år har den vore blå.

P1060582-horz

Nedre stasjon skal rivast og verta boligar til våren. Det er siste sesong kabinane skal dingla og dangla oppover i Hangurslia og Voss Resort som driv banen, har lova at det skal koma ny bane når plassering og finansar er på plass. DET ER LENGE SIDAN EG SLUTTA Å TRU PÅ JULENISSEN!

SAM_0024-horz

Og med dette hjartesukket ynskjer eg kvar og ein ei riktig god helg – enten de skal til fjells eller ei… :0)

 SAM_0023-horzSAM_0030-horz

8 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Wow, for et lag med penselen du har. Skjøre og fine pastellfarger som passer godt ved havet :)

Synd med den gondolen!

Fjordheim sa...

For noen nydelige dører.
Kan tenke meg de syns det var
vel vært å vente på de.
Ja det er kjedelig når slike attraksjoner forsvinner. Har vært i Voss, til og med "bodd" der i to måneder. Men ikke visste jeg om den banen da. Så den gleden har jeg ikke hatt. Tror kanskje ikke jeg ville tatt den heller visst den slingrer litt.
Ønsker deg ei herlig helg :)

Orlaug sa...

Skal sei du har fått dreisen på malinga att, tenkte meg det.....
Einig med deg, trur ikkje det vert noko ny Hangursbane.
God helg til deko!

Anonym sa...

Hurra,Hurra,Hurra, for malinga.[visste vel det]. Huttetu for Hanguren. Forresten,takk for sist og ha en riktig god helg. Notodden.

Turid sa...

Flotte dører!
Men å legge ned Hangursbanen...EN SKAM! Jeg syns det var trist å høre, en dårlig nyhet og enda dårligere ide:( Selv om jeg aldri har tatt, for har litt høydeskrekk, så har jeg hatt et forhold til Dinglo og Danglo sikkert pga sangen:)

Anonym sa...

Fantastiske maleri,du er skikkelig flink til å male. :)) Flotte naturbilder og.
Klem Mette.

Ruth sa...

Den som venter på noe godt osv... dørene ble nydelige da og verdt og vente på.
Nja, jeg vet ikke jeg, jeg får vondt i magen bare av å se på Diglene dine. Jeg får vondt av bare å vite at det finnes sånne til i verden. Jeg måtte nok først legge i full narkose, så i tvangstrøye og så til sist skytes i hodet før noen fikk meg levende inn i en sånn greie. HUFF sier jeg bare.

Grethe sa...

Kjempefine motiver du har malt på dørene,kan godt vente på de når resultatet blir så vakkert.