fredag, mai 15, 2009

TIDA – min venn…

På trimturen i gårkveld, gjekk eg og ei venninne og småsnakka om kor fin kvelden var,og kor godt det var å gå i kveldsola sjølv om sveitten sila. Ho er ein ekte soltilbedar og kan ligga strekk ut i steikande sol i timesvis,og no ser ho såååå fram til sommaren… Uff nei,svarar eg – den som kunne spola bort heile juli og delvis august!! Nett no kunne årstida stått stille nokre veker…

mai 09 099 Ho likar IKKJE å planta,ha hage og stulla og stella,ho likar best å SOLA seg – og no ventar ho berre på sommaren.

mai 09 095 Ein liten setning frå bladet Hytteliv har sett seg fast hjå meg ; Det er SLØSERI å bruka våren til å venta på høgsommar,tida er for DYREBAR ti det -

mai 09 079 Javisst er tida dyrebar,me veit ikkje (heldigvis) kva morgondagen bringar.No er halve mai gått og før me får sukk for oss,skriv me juni – og i juni er også halve året gått -

mai 09 080 Eg har følelsen av at eg ikkje heng med i svingane lenger,det går rake vegen rett fram i eit forrykande tempo.Kvar vart det av den laaaaange januaren,den sure februaren,den lokkande mars-månaden og lure april? Vakre mai skulle eg nyta i lange drag – ja….då trur eg jammen eg må skunda meg om eg skal røkkja nytelsen før heile mai er over….

mai 09 081 Så kjem eg til å tenkja på setningen frå Hytteliv att… Det er i alle fall sløseri å bruka dagen i dag til å tenkja på at mai er halvt oppbrukt,ein får heller snu litt på flisa og tenkja på at me har HEILE HALVE mai att endå.Mange nye,flotte,dyrebare og ubrukte dagar!

mai 09 092 Hadde eg fått bestemma på jorda og over kalendaren,hadde me hatt “som følger”: januar-april-mai-mai-mai-juni-september-september-oktober-oktober-november-desember. Kanskje like greit at eg ikkje har noko å sei i den anledning,for eg trur ikkje at eg hadde hatt så mange venner….

mai 09 089 Nei,nok vas – eg skal nyta dagen i dag,i strålande solskinn frå mai-blå himmel,grønt bjørkelauv og epleblomst, jord under neglene og lukten av nyslått gras.

mai 09 096 Fram med stråhatten – Mai,du skjønne milde – here I come !

Bruk dagen i dag godt min venn – tid som er gått kjem aldri igjen.

18 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Den kalenderen din stemmer jeg JA til med det samme. Nå går det altfor fort.
Nydelige bilder.

God fredda!

Tofo sa...

Jeg også elsker våren, soling er ikke noe for meg. Men hoppe over juli og august?...Nei det går jeg ikke med på..hihi:-)
Ønsker deg en flott 17.mai helg!

Ruth sa...

Du har jo så evig rett. Vi kaster bort tiden vi har NÅ med å vente på tiden som kommer.
Jeg har bodd i andre land med helt annet klima enn Norge og alltid har det vært årstidene jeg har savnet mest. De langsomme overgangene og alle små tegn. De er nydelige, alle. Og mai i Norge tror jeg er det vakreste jeg vet. Jeg er litt grinete for at jeg ikke kom meg hjem en tur i vår. Sukk.

Ha en praktfull 17. mai.

Hulda sa...

Et godt innlegg! Det gjelder å nyte vårdagene. Selv er jeg glad i både planting og soling. :-)

Fjordheim sa...

Likte veldig godt kalenderen din. Men vi må vel kanskje forholde oss den den "gamle" og nyte dagen i dag. Det er vel bare den vi har et løfte om.
Ønsker deg ei flott 17.mai helg :)

Anki sa...

Hei..

Vil bare sier at eg har det fint på veien hjem til Örebro, det var godt å kommer hjem.. Men savner dere.. Gleder meg til sommer så ses vi igjen.. Hilser pappa så masse.. Klem fra Anki

Jorids BestemorBlogg. sa...

Jeg er også mest glad i våren og høsten, men har lært meg og sette pris på alle dager og årstider med årene!!
Du har det virkelig fint i rundt deg så jeg skjønner at du er glad i våren!!
Ha ei fin 17.maihelg Nikoline!!!!

Stubbetufsa sa...

Nikoline, så fine hagebilder! Og det med de krukkene, nå skjønner jeg hva jeg skal gjøre med den krukka som har sprukket! Ja!
Da du begynte å ramse opp hvor fort tiden gikk, tenkte jeg at du sa at i juni snur sola, men så kom du på bedre tanker! (Unnskyld at jeg minte deg på det.) Men sommeren kommer oftest for fullt etter solsnu!

GryNoKa sa...

Helt enig, forstår ikke hvor dagene blir av...men som det sies, tiden går ikke den kommer!
Får bare prøv å nyt hver dag!
Ha ei flott 17. mi helg!
Klem Gry : )

Rosa sa...

ja, ein skulle vere flinkare til å nyte tida som er her og no, istadenfor å berre vente framover. Slike påminningar får ein aldri for mange av.

Håpar du hadde ein nydeleg dag i hagen, og får ei fin hurra-helg!

my day sa...

Hello Nikoline,
what a lovely pictures of the flowers in your garden, am really enjoying it.
Have a nice weekend,Ingrid.

Kerstin sa...

Hei Nikoline..
Et fantastisk flott innlegg... Jeg er så enig så enig... Her må vi bare nyte hvis en skal rekke det...
En må ikke tenke for mye på det som har vært men det som ligger foran en eller aller helst nuet...
Utrolig vare bilder hos deg... Nyter det!!!
Ønkser deg en herlig 17 mai... og en super lørdag..
Klemmer O=)

naturglede sa...

For et herlig innlegg. Måtte smile av den kalenderen din. Jeg vil også ha mai,mai, mai, men jeg vil jo ha det sånn med flere måneder! Døgnet har ikke nok timer for meg nå, men jeg gjør så godt jeg kan da. Nyt dagen og ha en fortreffelig 17.mai!

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Hei Nikoline! Tuuuusen tusen takk for omtanke og gode ord i hilsen til meg! Nå er jeg endelig hjemme igjen, litt redusert, men ved godt mot :0) Jeg måtte jo selvsagt bla litt nedover siden din så jeg fikk med meg alle innlegg, vil nødig gå glipp av noe, og der ligger det jammen en hilsen til meg der også! Må innrømme at det blir litt vått i øyekroken :0) Alle hilsener, omtanke og gode ord jeg har fått varmer virkelig!
Ønsker deg og dine en riktig god nasjonaldag :0))

M sa...

Nydelige bilder, ønsker deg en god 17.mai, med tre roser til deg

@->- @->- @->-

Klem fra meg!

~♥~ Monica S sa...

du kunne kanskje slått til med to juni også då!?? hehe!
og august og hausting må vel være med!??

Måtte le høgt når eg las her i kveld!! HERLIG!

ha ein fin 17.mai!!!

Monica

Janne i Fagerlia sa...

Helt enig med deg, - tiden bør helst stå stille nå på våren, slik at vi så lenge som mulig har sommeren til gode.
Mange vakre bilder du viser.

Ha en flott nasjonaldag!

ingebjørg sa...

som sogning va da kjekt å sjao atte fruktre i blomstring..her eg no leve livet mitt kan eg endele planta epletre..men frukt blir da ikkje. knapt slik at solbæra blir modne...jajjaja...

ha ei fine helg