onsdag, juni 03, 2009

Eg skjemmes nesten -

        - over meg sjølv for tida… Det er så dårleg med besøk og kommentarar frå mi side,og de kjære bloggvener (og i tillegg anonyme) kjem trufast med rosande ord og koselege helsingar! Tusen hjarteleg takk alle saman!!!

trappestol1 Det går over “stokk og stein” og “haug og hola” for tida (framleis!) No er det måling av hus tida går med til.. Sidan før pinse har me måla frå morgon til seine kveld på hus,uthus og garasje. Det er 8 år sidan sist,så det er mykje ekstra arbeid med skraping,visir osv. før me kan finna kostar og måling. I tillegg byter me farge,det krev også eit ekstra arbeid..

trappestol2 Men eg trur det vert fint når det vert ferdig.. Skal eg fortelja ei lita “hemmelegheit” ? Huset me målar på no,er ein eigedom me har rett ved sentrum.Det er av dei eldste villastrøka,huset er bygd i 1947,og me skal flytta ned dit… Ja,kva gjer ein ikkje for denne kjærleiken…? Planen var ikkje slik tidlegare,men sunn fornuft fortel meg at det er det rette å flytta dit med tid og stunder…

vindunkar Her me bur no,er ikkje eit egna hus å verta eldre i. Det er stor og bratt tomt og huset har ei buflate på nesten 500 kvadrat å halda ved like,med trapper og 3 etasjar. Huset me har i sentrum er passe stort,heilt flat tomt og sjølv om det er i 2 et.er det likevel slik at me har alt me treng på ei flate

(kjøkken,stove,soverom,bad/vaskerom)så me slepp å springa trapper.

rotekopp 2 Eg føler meg ikkje klar for flytting endå,så huset får heller stå tomt ei stund til.Det vert rart den dagen eg skal flytta frå “mitt lille paradis” her,men eg vel å ikkje tenkja så mykje på akkurat det endå…

rotekopp 1 I morgonkveld tek eg meg ein aldri så liten “husmorferie”… Eg reiser på hytta og skal vera der heilt for meg sjølv fram til søndag.Eg skal KUN gjera det eg har lyst til og pakkar med meg lesestoff,håndarbeid og god mat !

Ei riktig god natt til alle :0) 

juni 013

22 kommentarer:

Trollkåno sa...

Hei på deg!!
Eg har ikkje sett det huset du skal flytte til......MEN,å flytte frå det du/de har????? Hm......
God helg på hytta (og sov godt)!!!

Strikkelines sa...

..æ trur æ dåna.....vannvittig fint malearbeid....som sagt; tar du imot bestillinger....? go tur unge dame å kos dæ

Fjordheim sa...

Kan forstå at det blir vanskelig å flytte fra et hus en har bygd opp over mange år. Men det er slik når en blir eldre så kan en ikke klare å holde vedlike et stort hus.
Jeg må nok forberede meg på det jeg også. Desverre. Men nå høres det ut som vår eldste sønn kan tenke seg å overta. Så da forsvinner det ikke helt. Vi får nå se.
Så nydelige malearbeider. Likte ekstra godt den trappa.
Ønsker deg ei flott helg på hytta, kos deg godt :)

Lyst på livet sa...

Jeg skjønner hva du mener! Og vi er to :-) Tiden strekker ikke til å sitte all verdens foran pc`n om dagen gitt...Enda jeg maler ikke hus!
Jammen godt det er ferie snart :-)

Kos deg masse på hytta!

Klem

Kerstin sa...

Ja den tida er knapp til så mangt syns jeg...
Men du den lille trappe krakken din var alldeles nydelig...rosene på den så skjønne... Du er bare så flink med kosten din altså...beundrer verkene dine...

Ønsker deg en fin dag =)
Klem Kerstin

Alvas hjørne sa...

Så masse flott du maler!
Likte spesielt trappekrakken,nydelig dekor og morsom tekst:)
Kos deg på hytta!

Julies sa...

Hei du, unge dame !
Flytte ? Ja... Det er jo sånn det er , det... Man må jo tilpasse seg omgivelsene om man vil eller ei. men at det er stusselig, det er lett å forstå. Jeg har hage på to mål og i tillegg har jeg 30 mål til som vokser aldeles villt. Så jeg tenker litt je og - på åssen dette skal ende til slutt.Et benbrudd eller armbrudd er igrunn nok til å velte mye, for ei stund. Så jeg lister meg forsiktig over stokk og stein , ja !
Men, uansett... Trives kan man jo gjøre på mange plasser og vi mennesker er jo tilpassningsdyktige. Så du kommer sikkert til å stortrives dit du flytter også.
Kjempefin den krakken, ja !

God hyttetur til deg !

Lykkelita sa...

Så spennende, gleder meg til å se huset... Du viser vel fram etterhvert? Du er nå heldig som vet at dere har et pent sted å flytte til når tiden er inne.
Ønsker deg ei koselig og avslappende helg på hytta. Stor klem:)

johanne`s rom sa...

Ja det er mye arbeid med mange og store hus, og det blir verre år for år. Syns du skal være glad for at du har noe mindre å flytte til, men enig at det er litt tidlig enda, men jeg også tenker på det. Så flott rhododendron. Kos deg masse på hytta - alene-helg er luksus, spør du meg.

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Hei på deg! Aller først: du skal jo ikke ha dårlig samvittighet ang blogging. Det skal bare være gøy det vet du ;0)
Det er klart man knytter seg veldig til et hus og en hage man har levd godt og lenge i. Men så er det faktisk utrolig hvordan man tilpasser seg nye ting også... Stort hus og hage krever mye jobb, tenk all den tiden du får ekstra som du kan bruke til ting du har LYST til å gjøre (f.eks blogge eller male). Og du er heldig som har den muligheten at huset bare kan stå der en stund mens du forbereder deg psykisk :0) Uansett hvilket hus du bor i Nikoline, det viktigste vil du alltid ha der: din kjære mann og det dere har sammen!
Kos deg masse på hytta!!

Gamleheksa sa...

Ikke rart du har det travelt. Slapp nå godt av i langhelga og kos deg!

Ruth sa...

Du må jo ikke ha dårlig samvittighet for blogging. Det skal man gjøre når man har tid, overskudd og lyst.
Jeg kan tenkte meg at sånn husmaling tar tid. Jeg må gjøre det samme (skrape etc) med garasjen og blir helt utmattet bare på tanken.

Det blir vel vemodig å flytte fra en plass man har bodd lenge, men jeg syns du er klok som har tatt en sånn beslutning.

Og den krakken, er den en sånn Ikea stol? Jeg har maken og nå må jeg male den. Den ble jo bare fabelaktig. For jeg kan bruke decopage vel? Inspirert, inspirert.

Ha en super dag.

Nøve sa...

Nydelige malearbeider :o)))

Havna tilfeldigvis her inne, og jeg ble helt betatt.
Tusen takk for titten - og god helg.

Stubbetufsa sa...

Du skal se at det blir bedre å flytte enn du hadde tenkt! Alt du forlater har du inni deg! Og, tenk, dere slipper å reparere veien når den renner bort! I nyhuset får du også fine stunder, roligere liv og tid til yndlingsbeskjeftigelsen, malingen! Er det ikke slik?
Lykke til og klem!

Berit T sa...

Jeg blir målløs over alt dette fine du maler,det er bare så nydelig.
Kos deg på hytta,og nyt både god mat, og koselig arbeid.

Og å flytte når huset står klart, da gjør det ingenting.Men å flytte fra noe så stort til mindre, det må være en stor overgang, men sikkert også deilig,med tanke på alt som skal holdes i orden.

Ha en flott helg!

Anonym sa...

Så mange nydelige ting du har malt.. huff. å male hus er både kjedelig og slitsomt.. kos dæ på hytta.. klem fra mæ

Janne i Fagerlia sa...

Er ikke bare hus du maler ser det ut til. Jeg blir målløs. Nydelige ting som vanlig....

Jeg har også malt trappekrakker denne uke. En med svanemotiv, og en med fjellmotiv. Disse krakkene er veldig greie, da de både er til nytte og til pynt.

Men har du begynt å tenke på alderdommen allerede? Du er da ikke gammel ..............

Randi sa...

wow!! du maler jo helt fantastisk!!noe så fint....og så mye som du maler!!
Huff, skjønner det er vanskelig å løsrive seg. Får håpe det blir bedre når dere først har flyttet.

Ha en flott helg

Kreoline sa...

Hei, det er en fornøyelse å se på det du maler, så fantastisk flott. Skal du flytte, det går nok godt. Vi flyttet fra vårt hus gjennom mange år for 2 år siden, her skulle jeg bo livet ut. Livet forandrer seg for noen, derfor flyttet vi, trives godt der vi bor nå og tenker ikke på det gamle. HA en fin helg på hytta, kos deg masse. Klem fra Mona.

Rosa sa...

Syns no du er vel ung til å førebu alderdomen, men om ein no har eit hus til rådigheit, så skadar det vel heller ikkje. Lurar veldig på kva hus det er - om det er eit ein pleier å gå forbi :)

Nydeleg trappekrakk du har måla! Og så håpar eg du får ei god helg på hytta :)

Besta sa...

Stakkars de. Jeg har aldri fått fred i sjela vist jeg skulle flyttet fra dette. God helg.

~♥~ Monica S sa...

FLytte?? frå det flotte huset?? Ja, då håpe eg at ungane tek over!?
MEn eg forstår godt det med etasjer og størrelse og ikkje minst alle bakkane! :-)

Kos deg på hytta!
Monica