tirsdag, august 25, 2009

Ein benk – og litt til…

Først må eg sei at eg blir litt matt (og flau…) over all skryten eg har fått i hytteinnlegga. Sjølvsagt er det kjekt å få  skryt for det ein gjer, MEN ; det er altså IKKJE derfor eg viser det eg held på med på hytta… Eg er ikkje spesielt flink til noko som helst,og det er hundrevis der ute i bloggverden som er mange gonger flinkare enn eg er. Berre så det er sagt…

Så i dag blir det eit innlegg om noko som ikkje er fint i heile teke. Nemleg ein benk.

Ein benk – KUN for godord – har sett sine beste dagar. Dette var det første hagemøbelet me kjøpte oss,min kjære og eg, og me “døypte” den straks for JA-benken. Den har fulgt med oss på forskjellige flyttelass for til slutt å havna på hytta for 11 år sidan.

ferien 2009 184 Oppe i skogbrynet har den stått,sommar som vinter,og dei siste åra er det kun fuglane som har sett seg nedpå ei lita stund.

ferien 2009 003-tile

Den er sliten og trøytt,skakk og skeiv – men me har ikkje hjarta til å kvitta oss med den.Håp for “gjenopplivelse” er ute for lengst.

Eg undrar meg på kor mange liter kaffi det er drukke her…. kor mange vinglas… kor mange kilo stearinlys som er brent ned… kor mange timar i lyse sommarnetter som er tilbrakt på setane her….

ferien 2009 004-tile Draumar,håp,forventningar,planar og prosjekt er utforma her,trøst i sorg og latter i glede sit i trverket….

JA-benken vår skal få stå der den står – til den går tilbake til Moder Jord….

ferien 2009 188-tile

*********************

Og når eg nevner moder jord…. Igår fann eg greipa og gjekk i “potetåkeren” min… du veit: den med 15 settepoteter…. Og sjå resultatet!!

poteter Du hendelse…. ( eg høyrer Gamleheksa ler høgt heilt hit,men pytt heller….) Det vart NYPOTETER- STEIKT FLESK- OG KÅL til middag i går…. og endå er det att poteter til FLEIRE middagar!!

TIRSDAGSHELSING FRÅ STOOORBONDEN :0)

13 kommentarer:

Anne sa...

Mange gode minner fra den benken der! Det er alltid noe man ikke klarer å kvitte seg med. Slik skal det være:) Ha en fin dag videre:)

Fjordheim sa...

Liker veldig godt slike benker. Har ikke hatt det selv, men kommer jeg over en på et loppemaked en gang blir jeg nok eier av en jeg også.
Herlig å kunne høste litt fra egen hage. I år har min mann satt noen poteter for første gang her.
Litt blir det nå uav det ser det ut til.
Ønsker deg en god dag :)

Anonym sa...

Benken hadde aldri jeg klart å kvitte meg med heller. Vakker i all sin nostalgi. Artig å høste egne poteter, smaker gjerne litt bedre da? Nypoteter er iallefall GODT: Fin dag til deg! klemmer**

Kerstin sa...

Du skal ta til deg skryten .. du fortjener det virkleig...og flink er du... kikk inn på denne side ..


http://dansparoser.blogspot.com/


benken var alldeles nydelig... tenk på alle minnene... alle hemmelighetene denne benken vet om... jeg hadde ikke klart å kvitte meg med den...
så kjekt å høste inn fra egen hage....


klemmer til deg =)

Gamleheksa sa...

Hehe, Gamleheksa satt med mat i munnen og satte den i halsen av latter for din siste kommentar. Har fått igejn pusten nå og må jo fortelle at din kjøkkenhagedyrking er helt på linje med min. Det er nok Gubben her i huset som står for de store volum. Kos deg masse med ferske poteter. Selvdyrkede er aller best!

Men så til sitat: "Eg er ikkje spesielt flink til noko som helst" Det er det værste underdrivelsen jeg har hørt! Du er jo et multitalent, bare så du vet det :) Jeg nyter å se alt du får til. Så får det ikke hjelpe at potetavlinga er bittelitt mindre enn det jeg er vant til ;)

Herlig den benken din. Godt at ikke alle gode minner blir fjernet bare de blir litt skrantne fysisk.

Monicas sa...

sku bare mangel at vi ikke sku gje ros over innleggan dine..innbydenede og flotte...alltid koselig her hos deg..vi har og en slik benk som sikkert er i besittelse av en miliom historier..hvordan får du slike store flotte bilder...? har muligens spurt før--ha en vakker dag

torleif ann karin sa...

Du skriver så godt, det samme som jeg tenker. At jeg ikke er så flink som de andre og sånn, og bloggen min blir aldri profesjonell, men pytt-pytt!!
Benken din er gammel, slitt men full av sjarm. Og vitner om vær og vind den har vært igjennom.
Ta vare på den. Jeg har selv kjøpt to ur-slitte stoler på gjenbruk..hi-hi, og mine skal være slik.
Ønsker deg en fin dag.

Klem Ann<3

johanne`s rom sa...

Så koselig med den benken, forstår at den skal få stå. Bra vi har visse ting vi aldri vil kvitte oss med, jeg syns synd på de som ikke tenker slik i det hele tatt.Egne poteter, det er noe spesielt. Har hatt planer om noen poteter i jorda jeg også, men det er så mye stein hos oss så jeg må ha hjelp til å lage et stykke jord som er egnet, og da blir det helst ikke noe. Kos deg med potetene.

Grethe sa...

Berre det du skriv og bildene dine, ja Nikoline jeg må bare si det igjen. Du får det til å bli så fint, bare bildene dine blir så fine.
Skulle bare bodd litt nermere deg, så kunne en fått lært litt.
Å gå rundt i bloggen din gir mange av oss gode ideer.
Ja, den benken har nok gjemt på mange gode minner.

Ruth sa...

Bildene fra hytta var da bare helt nydelige. De skal jeg jammen bruke neste gang jeg skal prøve å forklare en engelskmann jeg kjenner :) forskjellen mellom det norske "koselig" og det engelske "cosy". For det er ikke det samme nemlig.

Og du vet virkelig hva "koselig" er. Bildene dine, bloggen din og tingene du skriver om - er akkurat det.
Jeg koser meg glugg ihjel her inne.

Og du er dyktig som få - det må du nok bare finne deg i.

Jeg satte 10 - 12 poteter jeg også. Jeg håper virkelig at fangsten min blir like fin som din.

Ha en flott uke.

Tofo sa...

Å den benken din var flott! Er du sikker på at den ikke kan restaureres?
Kos deg med potetene dine, de smakte sikkert nydelig!
Skrytet er HELT fortjent ;-)

Berit T sa...

Så koselig det er her hos deg, jeg nyter hvert bilde. Nye poteter er bare SÅ godt, og iallefall fra egen hage.

Nå har jeg kost meg på hytta di, et sted med sjel, der en finner ro med en gang. Det var så fint med de lyse vinduene, slik skal jeg også gjøre det. Gar også trevegger og har ikke lyst å gjøre noe med de, men vinduspostene og listene, og kanskje taket, vil jeg beise eller male lyst. Men det blir ikke før til våren.

Og sp fint det var med hylla med skrift og egg, knallbra, gi oss idag vårt daglige egg, den har jeg ikke hørt før.

Den benken den hadde fått en patina som forteller at årene går, og det er nå godt å se noe som går sin naturige gang også, slik vi selv gjør det....

Og du, du er DYKIGT i alt du gjør, og vi er så hedige å få se disse talentene dine, så takk til deg.

Violetta sa...

Så koselig dere har det! Benken er jo bare herlig den da, nettopp fordi den er velbrukt og har vært vitne til mangt og meget. Og så virker det som dere har det så kjekt sammen, du og din kjære... godt å lese :)