mandag, august 24, 2009

“Samlingsstund”

– ved kjøkkenbordet.

ferien 2009 155

Det er tidleg morgon i august,gradestokken visar 12 grader utanfor,det regnar og skodda heng tung nedover fjellsidene. OG EG STORKOSAR MEG!! Dette er mi tid på året! Mens eg nynnar på “en sommer er over” fyrer eg i kjøkkengrua og dekkar frukostbordet på hytta. Varmen sprer seg i tømmerveggane og me har ei lita samlingstund – me toan – min kjære og eg.

ferien 2009 209

Me utvekslar kva som står på dagsordenen hjå kvarandre, kva me må ha hjelp til av kvarandre i løpet av dagen, pratar litt om laust og fast før me går kvar til vårt. Han snekrar og murar nytt vindfang/bod i kjellaren og eg stullar med mitt som for tida går i vasking og måling. Som sagt så er no all tømmera skura med grønnsåpe, tak/lister/karmar er nymåla, alle møblar har vore ute på terrassen og fått ein real omgang med teppebankaren, koparkjelar og div. skin med nypussa glans og alt av tekstilar er vaska og stroke. “Jau,dette er ferien sin det” seier du kanskje, men det var verkeleg ein god ferie… Ingen av oss to trives så godt med å sitta i sofaen og glo,me må ha litt arbeid på gang. Og når ein styrer tida og tempoet sjølv er det berre kjekt å driva på.

Men me passar også på å ta oss tid til både fisking,håndarbeid og hyttekos. Og “samlingstund” – den er også viktig å ta seg tid til…

ferien 2009 192

Så var det “makeoveren” av bord og stolar som eg skreiv i går… eller “ansiktsløft” om du vil… Stolane var rosa (!!!),ein slags suppe/lakserosa farge.3 strøk med kvitt,(“krem” heiter fargen eg brukar på alt forresten) og så frista det med ein aldri så liten dekor på stolryggen.

ferien 2009 193

Bordet hadde ei nokså ødelagt bordplate,så her valgde eg å behalda understellet originalt og så måla eg bordplata kvit. Det er skuffe under bordplata og her måla eg ei lita påskrift og eine hjørna fekk påmåla nokre egg.

ferien 2009 189

ferien 2009 190

Ein ide eg har hatt “lagra” ei stund etter at eg såg nokre broderte brikker (trur det var brikker) på ein eller annan stad på nettet,vart sett ut i livet i løpet av ferien. Ein linstoffrest og litt restegarn vart til ein liten og sjarmerande duk på det nymåla kjøkkenbordet.

ferien 2009 185

ferien 2009 216

ferien 2009 210

Hønete som eg er,er dette midt i blinken på mitt hønefyllte kjøkken….

ferien 2009 151

Gje oss idag vårt daglege egg…

Og i morgon…. tja.. kanskje det blir om ein gammal benk då, eller ein skatt me har i kjellaren på hytta…

Eg har ikkje fått tid innom på besøk til ALLE endå,men eg kjem smått om senn… inntil dess ; GOD MANDAG OG EI RIKTIG GOD NY VEKE :0)

18 kommentarer:

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Ja, du kan virkelig det med å gjøre det koselig rundt seg du Nikoline! Så flott bordet ble! Og det er garantert ingen som har maken :) Så du er liksom en liten "hønemor" du da...hi, hi. De nye kjøkkengardinene dine falt jeg pladask for, de var aldeles nydelige. Gjør ingenting om de kostet en formue, for disse er så klassiske at du kan bruke de i mange år fremover. De kan tilogmed gå i arv og være like fine om 50 år, det er jeg sikker på.
Skulle ønske jeg hadde energien din! Tenk om du kunne lagre litt av den på boks og sende nedover til meg ;) Blir helt sliten bare av å lese om alt du har gjort jeg!

johanne`s rom sa...

Du har hatt en fin tur på østlandet forstår jeg. Du hadde nok ikke begynt på ferie enda da jeg var på Voss. Neste gang skal jeg si ifra så vi kan prøve å få til et treff, hadde vært gøy.Så flink du har vært på hytta og så kjempekoselig dere har det. Ønsker deg en hyggelig uke.

Monicas sa...

ja ening med kommentaren ovenfor..skikkelig koselig her hos deg..høner i alle varianter...den malinga di, er bare såååååå vakker...du er så flink atte..:) ha en vakker mandag

Tofo sa...

Så flink du er! Du gjør det SÅ koselig rundt deg! Kjempeflott sittegruppe;-) Du er nok aldri tom for ideer du.
:-)

Fjordheim sa...

Bordet og stolene ble veldig flotte. Og duken, helt nydelig.
Ja du er jammen flink.
Det er et koselig hyttekjøkken.
Ønsker deg en riktig god dag :)

Magny sa...

utrolig...!
du lager det så landlig omkring deg...* og du som maler så mye,- er du med på messer, annet enn den dere lager selv??

det skal være en husflidsmesse på stord 13-15 november,- sikkert noe for deg..
klem, magy

Gamleheksa sa...

Du er jo bare så innmari kreativ at jeg blir målløs. Nydelig altså. Jeg får lyst til å snike meg inn i den hytta di og ta en titt, hehe.

Alvas hjørne sa...

Her var det bare så koselig !!
Så masse du har fått gjort, og så vakkert gjort..jeg er målløs:)
Du maler så nydelige motiv som gir et herlig landlig preg..sukk!
Virkelig et sted å kose seg på:)

Så jeg sier: Kos deg videre, og ha en fin kveld!

Jorids BestemorBlogg. sa...

Ja jeg må bare inn og komentere etter en besøksrunde inne på bloggen din.
For her var det virkelig koselig og det ser ut som dere har det skikkelig koselig med hverandre dere to,og det gjenspeiler seg i den lune stilen og den flotte hytte deres!
Ha en fortsatt fin høst Nikoline!!!

Strikkebesta sa...

Alt du får til, ikkje berre har du eit utruleg godt lag med penselen, men jammen kan du brodere også! Den duken er eit lite meisterverk! Så mykje arbeid med kanten rundt, og så vakkert med avstemt fargeval! Du er rett og slett kunstnar! Koseleg hytte, kjenner nesten grønsåpelukta frå tømmerveggane dine. Ønskjer deg og mannen din mange gode helger der framover:)

liven sa...

Takk for tips....Kid har vi her jeg bor!!
så koselig hos deg....du er så flink!!
Stolene ble så fine og bordet også!!

ha en fin kveld:o)

GryNoKa sa...

Så kreativ og flink du er. Koselig er det hos deg!
Ha ei fin uke!
Klem Gry : )

Janne i Fagerlia sa...

Egentlig lurer jeg litt på om det er sjefen i huset som sitter på stol nr. 1, og annenfiolinen som sitter på stol nr. 2 .......

Maleriene dine med inspirajson fra hønenes verden var kjempeflott - hjemmekoselig og landlig motiv.

Kreoline sa...

Såååå koselig og skjønt, du og du som du får det til. Duken var nydelig, og penselstrøkene dine likeså. Så skjønt du har det på hytta, ser at du storkoser deg der. Bordet ble også så nydelig, kos å sitte her å spise. Rett og slett lekre bilder som jeg storkoser meg med å se på. Sommeren er på hell, ja, dette er også min tid, når det begynner å mørkne og jeg kan ta frem symaskinen, da er det kos på gang.
Ha en fin uke, klem fra Mona.

Grethe sa...

Hei Nikoline!
Jeg blir heilt mållaus over alt det vakkre du skaper rundt deg. Du er bare heilt fantastisk flink, det er en glede å ta en runde rundt i bloggen din.
Ønsker deg en flott dag :-)

Kerstin sa...

Wow må jeg si... den gruen din var et avkkert syn ...skjønner godt du liker å tenne opp i den..
Stolene og bordet... ja jeg er stum av beundring ...du er virkleig dyktig... Det ble kjempefint... akkurat den stemningen det skal være...

Ønsker deg en fin dag..*
Klem >Kerstin

Anonym sa...

Broncos Von Miller Jersey

For example, process innovation can be just as important as new product innovation:a) The Japanese car manufacturing industry outmanoeuvred the US car through improvement in manufacturing and quality control processes TV dogs It is very important to keep your money agreements, so pay your bills graciously

Broncos Von Miller Jersey

It is like an old pal who always steps in to keep a conversation going when we run low on original ideasAfter all, you bought it for its mobility, and it's nice to stay in touch via email with your family and friends back home Old habits are hard to break! Habits are especially hard to break when there is no support for the new skills and behaviors back in the workplace

Mike Ditka Women's Jersey

Anonym sa...


[url=http://shensacen.webnode.cn/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyiss.smartlog.dk/imprim--guide-poly-cr-ation-sacs-post1251424][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacens.publr.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyis.sosblogs.com/The-first-blog-b1/Fossil-Winslet-II-Sac-besace-transformable-recemment-revele-b1-p1.htm][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyii.blinkweb.com/][b]sac longchamp[/b][/url]