søndag, november 09, 2008

Novemberpussel.

Det er så utruleg mykje fint å få kjøpa rundt om i nettbutikkane når ein sit og kikkar og "blar".Og no når julevarene er på plass er det spesielt mykje som fristar, Inspirasjon får ein også,og i dag sette eg i gang med adventslys etter å ha vore ein runde rundt på nettet.I mangel av gamle potter med naturens eigen patina,vart det måla og limt litt på 4 stk.av nyare dato.
På trehjerter frå hobbybutikken har eg limt papir (utskrift frå dataen) sverta dei litt på kantane og måla tal frå 1 til 4 og hengt på eit lite,grønt glasslauv.Lysa er kjøpt på Europris,dei er nydelege i kremfarga med gullstjerner på.

Første og andre søndag i advent er klar.
Eg har fyllt pottene med sand slik at det vert litt tyngde i det og lysa står stødig. (då er det berre mosen brannmannen min ikkje kjem til å lika...)
For oppå sanden har eg pynta med mose.

Har tenkt at ei brikke med litt anna "dilldall" skal vera underlag for pottene.Bilde av heilt ferdig prosjekt får koma seinare.I utgangspunktet var eg tenkt å venta med alle bilda til advent,men om nokon har lyst å "kopiera" dette så vert det i seinaste laget å visa bilda når 1.søndag i advent er her.
Litt meir klipping og liming er det også vorte tid til. Dette er til eit "stilleben" eg har tenkt i vindfanget til advent.Gråpapirpose og nokre pakker som skal vera til grønt bar og skeiser og den tova sokken eg har laga.Då eg var på Europris for å kjøpa lys,frista ein stor engel meg.. den vart med
heim saman med ny lysslynge.


Så er det mange som trur eg er på messe denne helga ser eg,men det er eg altså IKKJE. Eg har ikkje meldt meg på noko stad då eg har hatt for dårleg tid til messeproduksjon. MEN! - første helga i desember er me 3 damer som skal ha vår eiga messe. Peisestova i eit ungdomshus skal forvandlast frå peisestove til ei vidundarleg julestove-- trur eg...
Julemesse vert det i alle fall! Så får me sjå kor stort vareutvalget vert etter kvart,det er endå att eit par-tre veker å produsera på...


God søndag!

18 kommentarer:

Monica S sa...

Kjempefint!!! Likte idè'en med dei adventslysa!!! MEN no må eg vel gi meg, har litt for monge adventsstakar som det er.. hehe.. får nyte andre sine, reknar med vi får sjå ein del av dei snart! :)
Du er så flink!!!

Monica

Lykkelita sa...

Nydelig adventsstake:) Herlig med blogger som fylles opp med juleting. Inspirasjonen er til å ta og føle på!
Ha en herlig søndag:)

Anonym sa...

Takk for ide og inspirasjon - dette var superfint! Blir sånn i stemning jeg nå, når jeg surfer rundt på alle de vakre bloggene rundt omkring - snart er det jul! Ha ei fin uke! Klemmer**

Magny sa...

Herlig, likte dette svææært godt....!
mose er så nydelig til slikt~


pakken er på vei ;)
klem og takk for inspirasjonen...

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Jeg skjønner ikke hvordan du får tid til alt dette jeg! Ser i innlegget under også at du har produsert en masse nisser! Som vanlig så liker jeg alt du har laget ;0) Både adventstaken og tingene til stillebenet ble kjempefint :0) Det er mye juleinspirasjon å hente på bloggene nå, syns det er litt koselig jeg da. Da får man god tid til å planlegge og lage egne ting også.

Hulda sa...

Så UTROLIG fint! Det var virkelig veldig dekorativt med de hjertene rundt krukkene. Mmm, fikk noen gode tips her, ja. ;) Har en adventstake som vi bruker på kjøkkenet hvert år, men i stua bruker jeg å variere litt, det er jo artig det også. Veldig flott det du skal ha i vindfanget også.

Hulda sa...

Ja, klart du inspirerer! Syns du er veldig flink, både med maling og annet. :) :)

Fjordheim sa...

Så flott det var da. Likte veldig godt de lysene. Dekorasjonen du skal ha i vindfanget var også fin.
Ha ei flott og kreativ uke :)

liven sa...

Så koselige saker du har laget til!!
Du er bare så kreativ:O)
Alltid har du laget noe nytt til:o)
Jeg blir så imponert over deg!!


ha en fin kveld og en ny produktiv uke:O)

Fjordheim sa...

Du lager så mye inspirerende at jeg har gitt deg en award for inspierernde blogg.
Ha det bra :)

MiaMaria sa...

Hej Nikoline....

Här pysslas det på så fint som alltid....

Men nu är det ju snart 1 advent...kanske man ska börja planera lite tro......

Hoppas att helgen varit bra...

MiaMaria

Fjordheim sa...

Jeg gjør det samme. Legger til navn ved samme bilde visst jeg får samme award fra flere. Helt greit.

Fjordheim sa...

Og takk fordi jeg får den fra deg.

johanne`s rom sa...

Dette var jo bare nydelig, akkurat slik jeg liker det. Så hyggelig at du deler med oss og at vi kan få kopiere, snilt av deg.Jeg har kjøpt skilt med nr 1 -4 på Kremmerhuset, så jeg har tenkt på noe lignende, vet bare ikke riktig hva jeg skal sette lysene på, finner vel noe. Boka har jeg kjøpt i bokhandelen, tror det var Cappelen forlag.

Mia sa...

Dette var "berre lekkert" Nikoline! Noe av det fineste jeg har sett av adventslys, rett og slett. Nydelig med de rustikke terracotta pottene sammen med mose og så de vakre hjertene og lys med glitter på. Jeg er fristet til å kopiere, om jeg så får lov...? For et par år siden kjøpte jeg riktignok fire speilhjerter med tallene 1, 2, 3 og 4, og de kunne kanskje kombineres med det rustikke? Flink er du og dette var riktig så inspirerende!

Tofo sa...

Du så flott de pottene med adventslys var! En riktig god ide!
Turid:)

Anne sa...

Så flott adventsstake. Kjempefint dekorert:) Får mange ideer her på blogen din:) Kanskje jeg skulle prøvd meg på en adventsstake jeg også:)? Men så er det denne tiden da... Har så lyst til å lage alt mulig! hehe..

Så koselig at dere skal lage til egen julemesse:) Det blir nok kjempe koselig. Jeg har aldri vært på messe før, så tenkte eg skulle ta meg en titterunde om noen skal ha messe her i nærheten:)

Ha en fin mandag!

Magny sa...

hei,-
har gitt deg 4-utfordringen...
fiin dag~~~~