mandag, april 19, 2010

Nostalgisk tilbakeblikk.

Som regel har eg alltid eit lite kaffipause-arbeid liggande. Eit enkelt handarbeid som eg triv til når eg set meg ned med ein kaffikopp. Nett no er det eit hekla setetrekk til sykkelen eg held på med, for ein gammal sykkel blir nemleg det heile av hage i år. Den skal parkerast ved inngangen til gatehuset og “danderast” med blomar,resten av tomta blir byggeplass og ventebed og eit einaste kaos. Men ein blomstersykkel kan få pynta opp ved porten,og SJØLVSAGT treng den eit fint setetrekk – hi.hi….

DSCF8450-horz

Då eg sat og hekla igår og tankane gjekk i fri flyt,tenkte eg på mitt aller første hekleprosjekt… og det var litt av eit prosjekt skal eg sei deg! Bestevenninna mi og eg skulle innviast i den edle heklekunsten og det var mor hennar som skulle vera læremester. Ambisjonane var enorme og me var 12 år gamle… DRAKT skulle me hekla oss,intet mindre – skjørt,jakke og hatt (!!) i fastmasker og stavar. Eg kan framleis sjå for meg bildet på mønsteret den dag i dag, og angåande garn fall valget på petroleumsfarga perlekrepp – og sjølvsagt skulle me ha garn til HEILE drakta med oss heim! Etter mykje om og men klarde heldigvis mor til venninna mi overtala oss til å starta med garn til hatten i første omgang. For å gjera ein lang historie kort – me lærde oss og hekla, men noko FERDIG HATT vart det aldri….

DSCF8467-horz

Me var nokre flittige små maur,jentene i grenda. Då eg var 13 år hadde eg strikka mine eigne gensarar og sydde buksene mine sjølv. Så starta me opp med klubb, i det herrens år 1967…. tordagane gjekk me på speidaren,tirsdagane hadde me klubb. Med handarbeid og quiz med dei merkelegaste spørsmål – eit eksempel ; Har nokon i Dizzie Tunes fått langt hår?

DSCF8466-tile

Og så hadde me tøffe gutar i nabolaget, sjå berre her!

DSCF8461-horz

Nokon hadde så gar eigen moped… Dei var nok mang ein gong samtaleemne i klubben…

Mødrene våre sto for bevertningen til å begynna med, men etter kvart ordna me “den biffen” sjølve også. Det var ofte bollar og saft…

DSCF8454-horz

Eg ser nytten av denne tidlege klubbtida vår idag, me lærde oss det mest grunnleggande innan håndarbeid,me lærde oss og mestra kokekunsten,ta ansvar med å stella istand og rydda vekk etter oss,væra sosiale individ med omsorg for kvarandre pluss at me fekk utvida kunnskapane bitte litt også – for det var ikkje BERRE teite spørsmål i quizèn…

I dag, 43 år seinare, har me framleis klubb! Ein gong i månaden møtes me trufast med håndarbeidsposane våre… Quiz har me ikkje lenger og samtaleemna er nok litt anna enn dei var,men samhaldet og gleda over å møtas er det samme som det var i 1967 -

- og me jentene….? Tja – me er vel stort sett dei samme me,sjølv om me har feira forlovelsar,bryllup,barnefødslar,konfirmasjon,barnas bryllup og barnebarn saman (sistemann ut skal bli bestemor til sommaren så no blir ho endeleg “ein i gjengen” der ho også…) så føler me oss slett ikkje gamle! Det er berre klubben som er gammal….

Nei,no skriv eg meg heilt vekk her idag – no må eg fram med malepenslane att, og i kaffipausen blir det nok ein omgang og to til på setetrekket mitt skal du sjå…

DSCF8448-horz

God,ny veke til alle:0)

18 kommentarer:

MajorogMeg sa...

For en herlig lesing:) Sikkert kjempegøy å ha klubben fortsatt. Samhold! Å de herlige bildene du viser fra barndommens tid...godt å mimre slik. Men jeg blir imponert over at du strikket din første genser som 13-åring. Men du har hatt det i blodet hele livet skjønner jeg:)
Den sykkelen blir knall som pynt hos deg.
Ha en flott dag med pensel og håndarbeid, klemmer fra meg:)

Gamleheksa sa...

Herlig. Synd ikke den hatten ble ferdig. Den hadde du nok vært fjong med, den dag i dag.
Så flott å holde på gammelt vennskap. Fortsatt lykke til med gatehusprosjektet.

Elkat sa...

Fin lesning..Godt å bevare vennskap,og håndarbeidsgleden.
Flott setetrekk og flotte bilder!!
Ha en flott mandag og lykke til videre i prosjektet!

Hanne sa...

Sånt et koselig tilbakeblikk, med bilder og greier.
Fantastisk at klubben fortsatt eksisterer.
Veldig hyggelig lesning!
Jeg fikk forresten lyst til å hekle setetrekk til "kjerringsykkelen" min også - selv om den er i bruk!
Pludrehanneklem

Anonym sa...

Hei.Så koselige bilder.Ja som tiden går.Koselig å holde kontakten.Kjempe tøft med trekk på sykkelsete.Fint.Ha en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil...

Fjordheim sa...

Så koselig da å ha ei gjeng som har kjent hverandre så lenge og som fremdeles møtes jevnlig.
Heldige dere.
Det blir stiilig med en sykkel ved døra med et flott setetrekk på.
Kos deg med malekosten,og heklenåla :)

Annepålandet sa...

Så koselig innlegg! Legger meg til som følger jeg!

Røsslyng sa...

Så koselig mimring, og et vennskap som har vart så lenge er nok gull verdt.
Du må jammen være litt av et overskuddsmenneske som midt oppi alt hekler setetrekk til en sykkel, jeg har også en eldgammel "plantesykkel" stående men den får klare seg med det sprukne lærsetet. Men jeg må vedgå at det heklede trekket ditt blir flott.
Ha en finfin uke og lykke til med videre oppussing.

Barbros lille atelier sa...

Så koselig tilbakeblikk, Nikoline:-) Veldig gøy å lese. Og så kjekt at vennskap og klubben består ennå.

Heklesetet til sykkelen var kjempefint. Det har jeg aldri tenkt på:-) Myyye finere enn Biltematrekket jeg har på sykkelen min.

Klem

Alvas hjørne sa...

Så flott innlegg!!
Gøy å ta fram bilder fra barndommen og mimre litt tilbake:)
Fantastisk setetrekk du lager,nostalgisk vakkert!
Ønsker deg ei fin ny uke:)

Ruth sa...

Klærne!! Strekkbukser, anorakk med glidelås tvers over og sånne støvletter med glidelås oppover - vet du de hadde jeg helt glemt. Jeg gikk i akkurat maken og hadde lebestift - Sans sousis lebestift nr. 21 - med tannkrem under sånn at den ble nesten hvit. Var vi flotte eller var vi flotte?

Gøyal lesing. Jeg ble helt mimrete selv jeg nå.

Janne i Fagerlia sa...

Selvfølgelig er det bare klubben som er gammel. Medlemmene pleier bestandig å holde seg like unge....

Og sykkelen - pass på så ingen kjører av veien når de får øye på doningen. Den ble et bedårende blikkfang.

salige lavendel sa...

Jeg levde meg helt inn i historien her jeg...så god du er til å skrive! Og herlige bilder av en svunnen tid.

Mitt hvite hus sa...

Moro... så hyggelig at dere har holdt sammen så lenge... et godt evnnskap..

så sjarmerende sykkelsete trekk da.. det likte jeg veldig godt=)))

Violetta sa...

Så gøy!!! Du og jeg er samme årgang, og selv om en er oppvokst på landet og en annen i selveste tigerstaden, kjenner jeg igjen hele settingen. Herlig lesing! Du trenger slettes ikke skrive så kort for min skyld, jeg sluker hvert et ord jeg ;-)

Gammel sykkel ved inngangen høres fantastisk ut. Det enkle er ofte det beste, så hva skal man med hage når man har blomstersykkel med stripete sete?! Får du deg en liten "urtehage" i tillegg nå så har du alt i boks ;-)

Tofo sa...

Å for et herlig innlegg Nikoline! Jeg drømte meg helt bort!
Morsom historie med den drakten dere skulle hekle...kjente meg igjen der:)
Vi er en liten gjeng som har hatt klubb 1 gang i mnd i 31år nå. Veldig kjekt!

Anonym sa...

Dette var et nydelig innlegg Nikoline! Jeg sitter her en sen nattestime og var saa heldig aa finne bloggen din.
Jeg kommer tilbake paa besoek.

Hilsen AG New York

Talentina sa...

så atrig sykkelsete!