tirsdag, mars 17, 2009

VÅR - i vinduskarmen...

Det spirer og gror,men det er helst innadørs... nysnøen ligg langt ned i fjellsidene her i dag. Eg tok ein titt på blomsterertspirane og fann ut dei måtte få litt meir plass enn dei hadde. Vanlegvis plantar eg det over i blomsterpotter når dei er blitt så store som dette,men ein ser og lærer så mangt her i blogglandia.


For eksempel å laga potter av avispapir... Kjempesmart!! Då kan ein planta "heile sulamitten" rett i store krukker seinare,utan å uroa røtene på planten. Avispapiret vert til jord,så det kan vera på når ein plantar.


#####

Hyttedørene som eg har prata om,er ikkje heilt ferdige. Det får verta "visning" i morgon..... Men eg har fått ferdig eit stort skilt til,og no er eg snart kommen ut av teljing på skilt med vinter og troll-motiv......


Det siste på lista til Fjellandsbyen, og no tenkte eg det var ei stund til neste gong eg skal mala troll... men den gang ei.... Ei ny bestilling på dørar til ei hytte, og det skal malast 9 - NI troll !! Hadde det ikkje vore for at eg har sagt ja til dette oppdraget ein gong i fjor (!) hadde eg ikkje teke det på meg nett no...
Nei,her er det berre ein ting å gjera... finna fram penslane !

16 kommentarer:

Kreoline sa...

Du maler så nydelig, ikke rart du har bestillinger på dette. Smart med avispapir, men jeg er så lat at jeg sår rett i jorda. Kos deg med trollmalinga.

Anne sa...

Så flotte trollmotiv i snøen:) Du er dyktig! Kos deg videre med malingen:)

Trollkåno sa...

Blomsterpotter av avispapir, det var ein kjempelur idè.....den må prøvast.....Bra du er i malemodus, so ikkje bestillingane veks deg over hovudet....

Anonym sa...

Det er ikke rart du får mange bestllinger,så fantastisk flink som du er.Men døgnet har vel bare 24 timer til deg også,selvom det ikke virker slik.Spennende å følge med på bloggen din.Ha en strålende dag!

naturglede sa...

Men du er jo så flink, at folk bare vil ha de trollene:)Morsomt du viser det fram. Koser meg på bloggen din jeg. Flott at avisplantene dine gror, mens de venter på våren. Ha en flott dag:)

Anonym sa...

Skjønner godt at folk vil ha dine ting.. de er rett og slett nydelig!!

Jo avispapir rundt plantene var smart.. og så er de jo dekorativ mens de står inne:o))

Ha en trivelig kveld..

Hilsen Bea i Danmark

Kerstin sa...

Det høres ut som du niskoser deg med penslene dine...
flotte bilder..supersmart med avispapir da... den skal jeg ha i minne neste gang jeg skal plante. Virkelig gjenbruk...
Kos deg med maleriene dine , gleder meg til å se de O=)
Klem

Anonym sa...

Hei igjen..
Prøver å sende deg en mail.. sjekk om du får den!!

Hilsen Bea i Danmark

Alvas hjørne sa...

Det spirer og gror hos deg ser jeg,det er ei herlig tid nå på våren. Og krukker av avispapir er supert, begynnte med det i fjor og synes det er kjempegreit. Kjekt å gjennbruke avisene:)
Du maler bare så flotte ting, ikke merkelig det kommer bestillinger med slikt resultat.
Ha en fin kveld!

~♥~ Monica S sa...

Du er så flink!!! Eg masar om det.. men eg kjem ikkje over det!!! Misunner deg den evna til å male så flott!


Monica

Fjordheim sa...

Koselig med vår i vinduskarmen. Har ikke sådd noe jeg. Mulig jeg må finne frem noen frø å så litt. Blir jo litt fristet når en ser det spirer så fint hos andre. Men jeg er ikke noe flink til slikt. Er egentlig mye bedre å kjøpe ferdige planter.
d
Du er jammen flink å male. Forstår godt at folk bestiller hos deg.
Lykke til og ha en flott onsdag :)

Linemor sa...

Takk for koselig hilsen:)
Så kjempefine de trollene var,ikke rart du få bestillinger;)
Klem

Tofo sa...

Du maler så flott!
Veldig lurt med avispapir. Det var nytt for meg;)

Likte godt de hyttesokkene i forrige innlegg;)

Siw Aina sa...

Wow, så utrolig flink du er til å male. Blir helt stum her jeg sitter. Selv mangler jeg fullstendig slike kunstneriske tallenter desverre.

Astrid sa...

Takk for tips om krukker av avispapir, det må vere vegen å gå for meg med lite grøne fingrar, kanskje dei spede spirane vert til noko meir enn visne stilkar, slik som dei har vorte dei gongane eg har prøvd lukka!
Eg ser det er lenge sidan eg har vore på vitjing her hjå deg, trekninga har gått meg forbi bl.a. Ja,ja, slik går det når ein ikkje bloggar eller er innom så ofte...:/
Flott vårstemning på bloggen din no, innlegg og heading som sette meg i påskemodus:)
Eg har ei utmerking til deg på bloggen min:)
Ha ein fin dag!

Julies sa...

Imponert igjen, jeg !
Så lenge trollene dine er så blide, så må det jo være litt hyggelig og...