torsdag, oktober 30, 2008

"Studiedag(ar)...

Eg fungerar ikkje heilt som eg skal i dag.
(Dei som kjenner meg vil vel påstå at det gjer eg neppe nokon dag,men..)
Mangel på søvn pregar både toppetasjen og resten av skrotten.
For; eg er nemleg Husaredd,mørkredd,kjellarredd,skuggeredd og masse anna redd...og åleina heile veka. Halve natta går med til å høyra etter lydar og hin halvparten går med til kaffi og røyk ved kjøkkenbordet (medan eg framleis høyrer etter lydar...) Så vert eg irritert over meg sjølv som kan vera så TEIT,tuslar opp att i senga,kryp under dyna og blundar HARDT att augene-- for no SKAL eg sova -- Lurar på kvar Jon Blund held hus denne veka,i alle fall ikkje her!

Og med mangel på søvn,fylgjer mangel på tiltakslyst. Og "der Lathans gjeng fyre fylgjer Smalhans etter"... eg skulle få unna så MYKJE arbeid denne veka,eg... Bestillingslista mi skulle vera så bitte liten når helga kjem. Sit her med 3 halvferdige dørskilt framfor meg på arbeidsrommet og eg brukar mesteparten av tida til å studera på dei i staden for å måla på dei.


Så studerar eg litt ut av glaset,ser nedover på Vangen...
det er kaldt i dag...

Kanskje eg har "studiedag" idag??? Ja! Det er det det er!!
Ein studiedag har vel ein agenda vil eg tru?

Og på agendaen står eit Tildainspirert juletreteppe.
Har plukka litt frå tidlege Tildabøker og sett saman

Pepperkaker
(pluss hjerter og trær)

Snømenn

Engel og nissejente
Dette var eit veldig triveleg arbeid.

Julesokkar til barnebarna var også eit Koseleg arbeid.


Resten av Tilda-jula eg har laga ligg i kjellaren,så det vert ikkje aktuelt å visa fram i dag. (jadå,eg veit det er høglys dag,men eg går ikkje unødig i kjellaren for det...) Kjellaren er ikkje skummel,alle dører er låste og nøklane teke ut,men...


Dagens agenda inneheld også studie i gamle jleblad. Og jammen klarde eg å finna noko fristande arbeid!

Dette vil eg strikka til meg sjølv i år.Må ta meg ein tur på Garnsenteret i dag...
Nei,no må eg måla!!

14 kommentarer:

johanne`s rom sa...

Her var det virkelig mye fint. Ikke noe godt hvis en ikke trives aleine da, men nå er jo heldigvis uka snart gått. Håper du får en hyggelig og kreativ dag nå når dagslyset har kommet.

Lyst på livet sa...

Huff og huff......Det er IKKE godt å være husredd!! Men nå er det kanskej bare en natt igjen før mannen kommer? Får håpe det, slik at du får sove godt i helgen i det minste!

Elevene har OD-dag i dag, så jeg er tidlig hjemme fra jobben. Dgaen skal brukes til å tørke støv! Det er rimelig loddent overalt her nå skal jeg si deg.

Klem

Strikkelines sa...

Velkommen i klubben.....
Det teppe, har du laget det? Alldeles nydelig...tørr jeg såpørre om du tar opp bestilling?
MØrkredd jeg og, og går rundt mye av tida å er bekymra...sykt, men slik er det....

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Stakkars deg da som er så redd! Trekk for alle gardiner når det begynner å bli mørkt. Sjekk at alle dører og vinduer er låst, så slipper du å ligge å lure på om noe er åpent. Hør på radio eller cd når du skal sove. Ta et glass rødvin for å roe kroppen. Lese en kjedelig bok. Kanskje du kan "låne" en hund når du er alene? Selv er jeg heldigvis ikke redd i det hele tatt. Jeg kan faktisk glemme å låse døra før jeg legger meg.. Håper du får noen gode råd du kan bruke.
Tusen takk for hyggelig og morsom kommentar ang nisseparet :0)
Du kan visst alt du! Flink til å sy er du også! Juletreteppet var kjempefint :0) Fine farger og artige figurer. Heldige er barnebarna dine som får så fine julestrømper!
Lykke til med resten av prosjektene dine, og så håper jeg du får sove litt mer!

Lykkelita sa...

Nei, så trist at du sliter med å være alene. Jeg er litt sånn jeg også, men har jobbet mye for å overvinne frykten. Når mannen er borte går jeg gjennom hele huset ved kveldstid og forsikrer meg om at alt er lukket og låst. Jeg har på ganske mye belysning på tross av at det er natt og når jeg legger meg leser jeg til jeg sovner. I tillegg har jeg en STOR! hund som jeg håper vil fungere godt som vaktbikkje i tilfelle behov:)
Arbeidene dine er så vakre og jeg får så lyst å hente fram symaskinen og trene, slik at jeg kan kreere noe i nærheten av det du har gjort. Så vakre ting og så herlig med juleinspirasjon nå når sneen laver ned rundt om i landet(men ikke her nord ennå:))
Vel, jeg sitter på jobb og må vel arbeide litt til. Ha en fin kveld, tenn lys, tenk koselige tanker og finn fram ei god bok:)
Klem

Mia sa...

Uff da, Nikoline! Ikke greit å være alene i hus og å ikke få sove... Jeg føler med deg, for jeg er heller ikke noe tess alene om nettene. Dagene og til og med mørke kveldene er det ikke noe problem, men å prøve å sove alene... nei,det er ikke så lett! Håper du holder ut og får tatt igjen det "tapte" nå din kjære er hjemme igjen.

liven sa...

Masse fine ting her....som alltid!!
koselige juleting!!
er du husredd ja....jeg også!!
ikke om dagen da......
tror ikke jeg hadde taklet å ligget alene i huset en natt!!
Tror nok jeg hadde invitert noen på liggebesøk:o)

Ha en fin kveld ....og natt:o)

Tofo sa...

Mørkredd!!! Ja det er eg og! Huff ikke alltid like greit.

Hjelpe meg så mye flott du lager! Jammen er du kreativ og flink!


Ta en titt inn på bloggen min, der ligger det noe til deg :)
Klem fra Turid :)

Besta sa...

Du må vær snill å hent noe som ligger hos meg. Du fortjener det virkelig. Du har så mye koselig å vise. Blir dårlig når e ser hvor mye fint du lager. Klem

Anonym sa...

Hent Argon,du,da går ting så meget bedre. Hils og god helg. Notodden.

Anonym sa...

Nå har kanskje mannen din kommet hjem? Stakkars deg som er så husredd, da - skjønner godt at du blir sliten og utafor. Men masse fint lager du - det er så morsomt å se på alt det vakre:) Håper du har fått hvilt ut og at du ikke er alene lengre. Fortsatt fin helg til deg:) Klemmer**

Monica sa...

Så nydeleg.. og så flink du er.. aldeles imponert!!

Harley Christine Fossum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Harley Christine Sørlie sa...

Jeg har lett i det store og vide etter noen som kan male dørskilt til utgangsdøren. Og her på siden din fant jeg endelig det jeg lette etter. Så finnes det noen som helst mulighet for at du kan ta på deg en jobb? Og om jeg skulle ha så flaks at du kan gjøre dette, hvordan får jeg sendt deg info om motiv? Krysser fingrene her i vent på svar